Mai 2022

Agnes Eriksen jobber med manuset til en bok hvor temaet er kvensk og norskfinsk matkultur. Så nå oppfordrer vi leserne til å grave dypt både i hukommelsen, og i gamle, private oppskriftbøker, for å se om dere kan hjelpe henne med prosjektet.

I dag kl 12:25. Sol. 10 grader. Frisk bris fra øst. I dag hørte jeg gjøken gale i svart skog i Gressholmdalen.

Fra Bugøynes Båtforening, som har flytebrygga og båtopptrekket sitt i Piipola, har nettavisa fått melding om at laget avviklet sitt årsmøte for 2022 i går. Den gikk av stabelen på Bistroen.

Fiskebåten «Skolpen» ved kai en vindfull dag i slutten av 1970-årene. Båten var bygget i 1947 og fikk ny motor, en 180 HK Scania, i 1972. Den var eid av Arild Laurila. Båten forliste senere inne i Bugøyfjorden da den rente på land og sank.

En av nettavisas lesere med tilknytning til Bugøyfjord har lest forrige lørdags petitartikkel om Abrahamsens kafé og kvitterer med et bilde av bygdas fotballag fra omtrent samme tidsrom som artikkelen omhandlet.

Georg Dale kjente hvordan blodet bruste i årene. Hvordan hårene reiste seg i nakken. Maleriet på veggen dro ham til seg og han måtte bare reise seg og gå bort til det. Han begynte virkelig å tro at han faktisk hadde kommet over et bilde som var malt av kunstneren Henri Matisse.

Ranvika i dag

19.05.2022

I dag kl 10:48. Overskyet, ca 2 plussgrader. Svak bris fra nordvest. Bare et trettitalls krykkjer ved fuglefjellet, men 3 havørn.