Mai 2022

Fra Bugøynes Båtforening, som har flytebrygga og båtopptrekket sitt i Piipola, har nettavisa fått melding om at laget avviklet sitt årsmøte for 2022 i går. Den gikk av stabelen på Bistroen.

Fiskebåten «Skolpen» ved kai en vindfull dag i slutten av 1970-årene. Båten var bygget i 1947 og fikk ny motor, en 180 HK Scania, i 1972. Den var eid av Arild Laurila. Båten forliste senere inne i Bugøyfjorden da den rente på land og sank.

En av nettavisas lesere med tilknytning til Bugøyfjord har lest forrige lørdags petitartikkel om Abrahamsens kafé og kvitterer med et bilde av bygdas fotballag fra omtrent samme tidsrom som artikkelen omhandlet.

Georg Dale kjente hvordan blodet bruste i årene. Hvordan hårene reiste seg i nakken. Maleriet på veggen dro ham til seg og han måtte bare reise seg og gå bort til det. Han begynte virkelig å tro at han faktisk hadde kommet over et bilde som var malt av kunstneren Henri Matisse.

Ranvika i dag

19.05.2022

I dag kl 10:48. Overskyet, ca 2 plussgrader. Svak bris fra nordvest. Bare et trettitalls krykkjer ved fuglefjellet, men 3 havørn.

Det foregår en debatt på Facebooksida til Bugøynes Framtid angående parkeringsplass på den gamle grusbanen. Da jeg ikke er registrert i Facebook kan jeg ikke delta i debatten der, men på nettsida Bugøynes Pykeijä kan jeg delta da dette er en åpen side.

Den 17.mai i 1978 var musikkkorpset fra Bugøynes skole på besøk i Bugøyfjord. Der sto de for musikken da toget gikk gjennom deler av bygda. Denne dagen var en veldig varm dag med temperaturer på godt over 20 grader i skyggen, og adskillig mer i sola. Det var nylig lagt asfalt på veien gjennom Bugøyfjord, og det var noen av...

Da har folketoget gått sin runde rundt bygda. Nå gjenstår kaffe, kaker, is og brus på samfunnshuset. Så er det dagens tale av rektor ved skolen Mette Johansen. Etterpå er det salg av middag før det hele avsluttes med idrettsleker i ballbingen hvor IL Bølgen er arrangør.