Fiskeværet Bugøynes i Sør-Varanger kommune. Ved enden av regnbuen finnes alltid en skatt. Denne ender i Varangerfjorden og Bugøyfjorden.

Vilfred Ingilæ. Pensjonert lærer.

Født i Bugøynes i 1952. Bor i Bugøynes.

Særboer med Bjørg Solsvik, pensjonert sykepleier fra Solsvik på Sotra.

På disse sidene som jeg har opprettet skal jeg skrive om litt av hvert, samt publisere nye og gamle bilder. Så blir det vel andre ting også. Det går seg vel til. Ikke minst håper jeg på at lesere også sender sender inn noe de vil publisere. Bilder. Tekst. Nyheter m.m. Og lag og foreninger i bygda er veldig velkommen om det er noe de vil offentliggjøre.

En gang i tida, på slutten av 1970-årene, var jeg med i dugnadsredaksjonen i bygdebladet Lantalaiset. Den gangen hadde vi lim, saks og papir. Og etter hvert en elektrisk skrivemaskin med rettetast!! Verden er i stadig utvikling.

På en måte kan dette kanskje bli arven etter Lantalaiset?


 e-post: vilfredingila@gmail.com

              

Tlf.: 9864768727.11.22

Færre oppdateringer

Det vil bli færre oppdateringer på nettsida i tida som kommer. Jeg tar vinterferie på Sotra ved Bergen, og ferien varer frem til midten av januar 2023. Det er en del av det gode liv ved å være pensjonist.

Men det er selvfølgelig anledning for alle å sende bilder og tekst til nettavisa for Bugøynes. Jeg setter det inn dersom det kommer noe.

_ _ _

18.08.22

Besøkende på nettstedet har lagt merke til at det nå dukker opp annonser på sidene. Grunnen til det er at det er en del faktiske utgifter til drift av nettavisa som må dekkes. Jeg hadde tenkt å søke om kulturmidler for kanskje å få dekket disse utgiftene, men det viser seg st kulturmidler deles ikke ut til privatpersoner, derfor disse annonsene.

Vilfred

———

22.02.22

Skulle det skje at jeg legger ut et bilde, gammelt eller nytt, av noen som ikke ønsker å være avbildet i nettavisa så gi beskjed. Da vil det bli fjernet så fort som mulig.

Vilfred

———

10.11.21

Jobber litt med noen av undersidene i nettavisa for tida. Prøver å gjøre det litt lettere å finne igjen noen eldre innlegg. Kanskje blir det bedre, men det kan godt hende det blir dårligere også. Uansett lærer jeg litt.

Vilfred

—————

06.04.21

Så er både nettside og datakunnskapene delvis oppdatert og alt bør fungere som det skal, så lenge det varer. Det mest positive er at hodet fortsatt fungerer selv om man er avskilta som lærer.

Vilfred


19.03.21

Kan bli litt ustabile sider noen dager.

Noen dager framover kan det kanskje bli litt ustabile nettsider. Grunner er ganske enkel den at jeg er kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger har datakunnskapene som er nødvendig for å utvikle sidene videre. Men jeg regner med at jeg i løpet av litt eksperimentering, og oppdatering av kunnskaper, skal klare å løse diverse problemer som har oppstått. Det har fungert rimelig bra siden jeg starta nettsiden på nyttårsaften. Faktisk adskillig bedre enn forventet. I tillegg er responsen god blant leserne. Og takk for det!

VilfredDet tok sin tid. Jeg rakk nesten å bli 70 år før jeg kom meg skikkelig ut på nettet. Har jo tenkt tanken mange ganger, men som pensjonist strekker tida ikke til. Enten har man for mye å gjøre, eller så jobber man så mye langsommere enn før. Resultatet blir det samme; mangel på tid.

Forøvrig passer det vel egentlig ganske bra å gå inn i et nytt år med nye planer. Ellers så skal jeg oppdatere denne sida med jevne, og ujevne mellomrom. Hovedsida vil først og fremst inneholde nytt fra Bugøynes, og henvisninger til andre sider som er oppdatert den dagen. Det vil også bli opprettet nye undersider hvis det blir behov for det. Gode forslag tas imot med takk. Har du noe nytt som du synes bør få plass her så sendt det til meg, gjerne med bilde.

Og har du lenker, som viser til stoff om bygda publisert et annet sted, så skal jeg prøve å få det inn. 


Jeg har fått spørsmål om hvem kan skrive på disse nettsidene, og hva kan man skrive om?

Det er tre kriterier: 

Alle som har noe om Bugøynes og nærdistriktene rundt kan skrive.

Alle som har en eller annen tilknytning til bygda kan skrive, og da kan de skrive om hva det måtte være. Behøver ikke ha noe som helst med bygda å gjøre.

Når det gjelder noveller/ historier/ dikt kan hvem som helst sende stoff og det behøver selvfølgelig ikke ha tilknytning til bygda.

Jeg har redaktøransvaret.