Juli2023

Nesseveien 19 er solgt for 430 000 kr fra Heidi Anette Randen og Tone Lisbeth Helistø til Pia Cecilie Pedersen og Tore Reidar Martinsen.

Ferieavikling på anlegget til Norway Shrimp AS, mens Norway King Crab AS og Lyder fisk har tatt imot krabbefangster. Ellers har det vært Bugøynesfestival i uka som gikk. Dette er vel behørig dekket på Facbooksidene går jeg ut ifra.

Trettito år er tilbrakt i Bugøynes. I tiden som rommer i disse årene så har merkelig nok Sankarhaugen aldri stått på lista for trimløype-alternativer. Sankar er nok mer populær blant turistene, de ser man ofte stående på toppen av Sankar, i silhuett mot himmelen.

Ferietid og mindre aktivitet på sjøen. En del av ungdomsfiskerne har nå tatt opp krabbekvota på 37 kg kongekrabbe og mønstret av. Et fåtall fortsetter med litt juksafiske. Pensjonistene derimot tar sine turer ut på sjøen selv om de ikke har noen krabbekvote de kan levere. Men det finnes andre muligheter. Bildet i dag viser kveitefangst om bord...

Kanskje nokså trygt å ferdes i Mosedalen? Når man starter nedenfra og går et stykke, så støter man på denne karen, nemlig Kartleseren, han sørger for at vi vet hvor vi er. Går vi enda høyere opp og snur oss til høyre, så får vi øye på Madonna, som passer på at vi ferdes trygt. Man kan muligens si at disse to er naturens egne «engler»....

Skogstorkenebb

20.07.2023

En plante som vokser samlet i tuer. Fargen på kronbladene er som oftest fiolette, men også noen ganger i lys rødfarge som grenser mot hvitt. Den blomstrer i juni og juli og er vanlig over hele landet.

Ved Marivannet finnes det også spor etter andre som har brukt området opp gjennom tidene. Ikke bare sporene jeg viste for noen dager siden. Noen av sporene er bare smale tråkk som er blitt til stier. Men andre spor er rester av overnattingsteder bygd av materiale som er funnet på stedet.

Undertegnede avlutta årets sjølaksefiske i begynnelsen av uka som gikk. Etter fire år som sjølaksefisker inne i Bugøyfjorden fikk jeg virkelig kjenne litt på medaljens bakside. Det var neste så jeg enkelte dager drømte meg vekk til en elvebredd ved en lakseførende elv med en fiskestang i handa og en kaffekjele ved bålplassen. Men bare nesten,...