Fiskerimelding uke 30

31.07.2023

Ferieavikling på anlegget til Norway Shrimp AS, mens Norway King Crab AS og Lyder fisk har tatt imot krabbefangster. Ellers har det vært Bugøynesfestival i uka som gikk. Dette er vel behørig dekket på Facbooksidene går jeg ut ifra.

Lørdag gikk fiskekonkurransen av stabelen og undertegnede hadde med seg to barnebarn på sjøen. Været var ikke det aller beste, men litt fisk ble det, og premie på begge deltakerne. Et snev av sjøsyke var det bare skipperen som registrerte. Fra venstre ser vi Trym Sørensen og til høyre Ella Sørensen.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 30.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab og Lyder Fisk.

Feieskjær 82 kg krabbe med teiner, Severine 160 kg krabbe med teiner, Eskil 53kg krabbe med teiner, Esben Anders 255 kg krabbe med teiner, Isabel 743 kg krabbe med teiner, Bugøy 257 kg krabbe med teiner, Mathias Abrahamsen 37kg fkrabbe med teiner, Even Petterson 27 kg krabbe med teiner, Christina Seipæjærvi 10kg krabbe med teiner, Vognfjorden 126 kg krabbe med teiner,

Forsidebilde og bildet over: Tor Åge Seipæjærvi, med oppvekst i Bugøynes, hadde sammen med familien tatt turen til bygda og deltok også i fiskekonkurransen. Som vi ser ble det fangst på dem også. Da dette bildet ble tatt i nærheten av Erkingrunni var det ennå rimelig bra vær, men også de fikk kjenne litt på Varangerfjordens bølger før konkurransen var over.

Tekst & foto: VEI