Fiskerimelding uke 29

24.07.2023

Ferietid og mindre aktivitet på sjøen. En del av ungdomsfiskerne har nå tatt opp krabbekvota på 37 kg kongekrabbe og mønstret av. Et fåtall fortsetter med litt juksafiske. Pensjonistene derimot tar sine turer ut på sjøen selv om de ikke har noen krabbekvote de kan levere. Men det finnes andre muligheter. Bildet i dag viser kveitefangst om bord på båten «Traust». De to kveitene er tatt på kveitelina. Den største er på 40 kg og solgt for å dekke utgifter til videre fiske. Den andre er på 12 kg og skal gi mange gode middager utover i året. Kortreist mat hvor man, når man inntar måltidet, kan minnes turen den ble tatt på og kanskje også drømme om neste sesong. Skipper på «Traust» er Ivar Kaski, og mannskap dagen fangsten ble tatt var Alf Salangi.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 29.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab, Lyder Fisk og Norway Shrimp.

Agnius 313 kg krabbe med teiner, Severine 121 kg krabbe med teiner, Traust 40kg kveite på lina, Lars August Øvergaard 13 kg krabbe med teiner, Bugøyjenta 2 x 37 kg krabbe med teiner + 677 kg fisk på lina, Bugøy 288 kg krabbe med teiner, Mathias Abrahamsen 281kg fisk på juksa (ungdomsfiske), Druen II 127 kg krabbe med teiner, Fram 41 kg fisk på juksa, Trulte 39 kg på juksa.

VEI Foto: IWK