Fiskerimelding uke 28

17.07.2023

Undertegnede avlutta årets sjølaksefiske i begynnelsen av uka som gikk. Etter fire år som sjølaksefisker inne i Bugøyfjorden fikk jeg virkelig kjenne litt på medaljens bakside. Det var neste så jeg enkelte dager drømte meg vekk til en elvebredd ved en lakseførende elv med en fiskestang i handa og en kaffekjele ved bålplassen. Men bare nesten, jeg har kompensert det med å bruke kasteboksen i fjellvann og faktisk fått en par ørret også. Selve laksefisket ble som forventa en kamp med stillehavslaksen (pukkellaks), samtidig som det var mye annet som grodde fast i landgarn og not før det hele ble avslutta med en mengde med brennmaneter. Noen atlanterhavslaks ble det også på oss uten at vi på noen måte bidro med å redusere og true bestanden av nevnte laks. Vi gjorde nok en mye større innsats i å ta ut stillehavslaks.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 28.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab, Lyder Fisk og Norway Shrimp.

Agnius 351 kg fisk på lina + 486 kg krabbe med teiner, Lilli 2 x 37 kg krabbe med teiner, Christina Seipæjærvi 27 kg krabbe med teiner, Klar-Selin 18 kg laks, Elisabeth II 462kg krabbe med teiner, Feieskjær 35 kg laks, Sunniva 317kg laks, Luskin 26,1kg laks, 210kg pukkellaks, Miriam Petterson 15 kg krabbe med teiner, Bugøyjenta 1232 kg fisk på lina, Bugøy 792 kg krabbe med teiner, Mathias Abrahamsen 88 kg fisk på juksa, Norma 143 kg krabbe med teiner, Druen II 310 kg krabbe med teiner, Fram 175 kg fisk på line/ juksa, Trulte 242 kg på juksa, Vognfjorden 119 kg krabbe med teiner, Milleniumskråka 10 kg krabbe med teiner, Eskil 77 kg krabbe med teiner.


Som vi ser av meldinga har pensjonist Gudmund Seipæjærvi levert fangst i uka som gikk med båten Trulte. Han fisker jevnt og trutt med håndsnøre. Han har også tatt seg tid til å fotografere en havhest som slo seg i lag med ham en dag på sjøen, og den deler han gjerne med leserne. Den fulgte ham hele dagen, og som belønning fikk den en sei av dagens fangst. Ryktet forteller at det var den minste seien...

VEI