Oktober 2022

Jeg gjør ting på min måte. Stjeler fra de rike og gir til ... Noen Robin Hood har jeg aldri vært. Men det er de rike jeg stjeler fra, det er i alle fall sant. Hos fattigfolk er det som kjent svært lite å hente.

I dag kl 09:10. Pluss 2 grader og frisk bris fra sørvest. I år kom den første sneen nede i bygda på samme dato som i fjor. Det begynte å sne i går kveld og den la seg i løpet av natta. Og selv om det lover kuldegrader i dagene som kommer så tror vi som bor her...

Da er autovernet ned bakken mot Klokkerelva, mellom Bugøyfjord og Vagge, på plass. Nå kan fastboende og andre som bruker veien føle seg litt mer trygg når det går mot vinter igjen. Og at det går mot vinter kan vi se av veibanen hvor det har lagt seg et tynt lag med sne i løpet av natta.

Rundt kl 13:00 i dag oppsto det brann i en lastebil på E6 ved Ferdesmyra. Det oppsto mye røyk og veien ble stengt i en periode. Folk som kom til med biler fra begge sider ble oppfordret til å holde seg unna da man regnet med at røyken var giftig.

I dagens avis er det en to siders oppslag om et oppussingsprosjekt i Marigoppa. Det er Randi Losoa som har skrevet artikkelen. På Tv3 i kveld kan man få med seg hele prosjektet

I dag kl 11:00. Stiv kuling fra nordvest. Litt sne i lufta av og til. 2 plussgrader. På bildet ser vi montør Sander Linangi fra Bugøynes i ferd med å legge ned et rør hvor han senere skal strekke en kabel til Bugøynes Fiskerisevice AS. Sander jobber for JSI Innstallasjon AS i Kirkenes hvor John Mudenia er daglig leder. Også han fra Bugøynes....

I disse dager er det forslaget til nytt statsbudsjett som debatteres, vris og vendes på. I forrige statsbudsjett var også vi her i bygda nevnt og ble også tildelt midler.

I Sør-Varanger Avis kan vi lese at eiendommen etter Manga Enbusk er solgt til Wenche Myhre. Eiendommen består som kjent av flere bygninger, blant annet det gamle beboelseshuset som ho etter det avisa skriver godt kunne tenke seg å gjøre om til et galleri.

Bildet som illustrere fiskerimeldinga denne gangen er fra 1987. Til venstre ser vi Aksel Samuelsen og til høyre Bjarne Marjavara. Delvis skjult bak er Edmund Nilsen. De egner lina, muligens er det en av dem som fungerer som landmann for en båt, men det vet jeg ikke sikkert. Det som derimot er sikkert er at de har en linevase som...

Den natta det skjedde satte det inn med et voldsomt regnvær like etter midnatt. Uværet kom inn fra havet, og allerede før de første regndråpene slo mot vindusrutene hadde lyden av brølende vind vekket meg.