Oktober 2022

Bildet i dag viser en fisker som bøter garn langt fra Varangerfjordens strender. Det er Bjørg Solsvik som har sendt noen bilder som viser fiske ved Malawisjøen øst i Afrika. Bildene kan ses i bildegalleriet på slutten av denne fiskerimeldinga. På bildene ser vi også noen nybygg av trebåter de er i gang med, men også en større båt av...

Bjørg er på et lite arbeidsoppdrag sammen med noen andre i Malawi i Afrika. I helga tok de en tur til Malawisjøen. Derfra har ho sendt noen bilder fra en spasertur langs stranda på lørdags morgen. Fiskebåtene er på vei mot land og på stranda venter folk med forskjellige beholdere for å sikre seg litt fisk, mens andre er opptatt...

Da jeg telte ned mot kl 00:00 den første juni i år var alt nøye forberedt og planlagt i detaljer. Ledegarn og not var satt ut i henhold til forskriftene som var nøye studert i Lovdata.

For noen dager siden skrev vi om sjarken Klar-Selin som tok inn vann ved den kommunale flytebrygga og som ble berga av det lokale brannvesenet som raskt fikk pumper ombord. Rapportene fra skipper Finn Seipæjærvi er at det var natingen i et område av skroget som var svekket. Han fikk tettet dette ved hjelp av «mauring» (hva mauring...

Nye tider

27.10.2022

Da er det gamle båthuset, som Werner Sundqvist fikk satt opp den gang firmaet Sundqvist ble medeiere i fiskebruket i Bugøynes, blitt historie. Opp til båthuset gikk det en vogn på jernbaneskinner som båten til Werner kunne trekkes opp på.

I dag kl 09:00. Pluss 1 grad. Svak vind fra vest. Overskyet. Sneen var borte i noen dager, men kom tilbake i natt som et tynt lag både på fjellet og nede ved sjøen.

I Mortensand jobbes det for tida litt med saunaanlegget til Visit Bugøynes. Firmaet Yngve B Harila fra Vestre-Jakobselv har flytta litt på konteinerne med en stor kran fordi det støpes ny sokkel/ ringmur til bygningene. Bygningene med sauna og garderobeanlegg skal løftes tilbake når sokkelen er ferdig støpt.

Dårlig vær og liten aktivitet på fiskerifronten denne uka. Bare to båter fra kommunen vår har levert fisk og en har levert krabbe. Bildet viser et arkivfoto av Ine-Marita som eies av Bjørn Taraldsen.