Hvor langt er man kommet?

19.10.2022

I disse dager er det forslaget til nytt statsbudsjett som debatteres, vris og vendes på. I forrige statsbudsjett var også vi her i bygda nevnt og ble også tildelt midler.

Nå begynner folk så smått å vente på nytt om oppryddinga ved slippbedriften og området rundt som har vært utsatt for forurensning gjennom tidene. En del penger er bevilger til dette arbeidet, men hvor langt er man kommet i planleggingsfasen til nå? Det er vel Bugøynes Bygdelag, som sørget for at saken ble løftet opp på høyt politisk nivå og pengene ble tildelt, som sitter på eventuell informasjon om dette, og som vet noe, dersom det er noe å vite. Kanskje de kan komme med litt informasjon så også vi pensjonister som ikke er helt oppdatert kan få noe å diskutere og prate om, slik at turene vi går blir ennå mer meningsfulle. Hjernen trenger også litt trim, ikke bare kroppen.

Bildene under viser ikke gammel forurensning, men restene etter sjarken som ble knust mot sjeteen sist vinter og som nettavisa har skrevet litt om tidligere. Disse bildene er tatt for en måneds tid siden. Vann, bølger og kråkeboller har overtatt og jobber videre med saken. Alle andre har gitt opp.


Tekst & foto: VEI