Februar 2023

Det var både god stemning og godt oppmøte da vinteraktiviteter ble arrangert på Jakolajordet i dag. Dette begynner å blir en tradisjon i fiskeværet. Hele 16 barn og 20 voksne møtte opp for å delta. Både ski, akebrett og grilling ble det tid til. Deltagerne hadde noen fine timer i fint vintervær.

Om kvelden, hjemme i leiligheten, gikk hun gjennom planen for siste gang. Genialt, tenkte hun. Hele ranet ville være over på under fem minutter.

Bildet viser et kar med noen garn fulle av krongekrabbe som visstnok ble løfta på land og plassert like bak fiskebruket til Norway Shrimp i Bugøynes en gang før jul. Bak karet er det flere store sekker med samme innhold. Dette har vært delvis skjult av sne og vært nedfrosset der det ligger. Den siste tidas mildvær har...

I dag er det Litauen som har nasjonaldag. Landet ble erklært som selvstendig den 16. februar 1918. Da først som et monarki, men allerede samme år endra man forfatning til republikk den 2. november. Den 15. juni 1940 ble landet okkupert av Sovjetunionen. denne okkupasjonen varte helt til august 1991.

I dag kl 11:30. Minus 1 grad. Frisk bris fra sør. Piggskoføre.

Bugøynes helselag sin skikarusell i dag.
Skiene måtte bytast ut med å gå på føtene i dag. Dei siste dagane med både mildver og regn har ført til dårleg skiføre. 16 små og store gjekk en runde i lysløypa med innlagt quis. Etterpå var det premieutdeling og servering av pølser og brød mm.

I Ságat i uka som gikk er det et oppslag fra årsmøtet til Vadsø norsk-finsk forening. Her har kulturdagene som skal arrangeres av NORSK-FINSK FORBUND i Bugøynes i dagene 16. til 18. juni i år fått stor plass.

Thereses Feriehus har nå inngått leieavtale med Sør-Varanger kommune angående bruk av Pleymkaia og veien til kaia. Avtalen omfatter bruk av området til næringsvirksomhet i henhold til kommunale næringsplaner for området. Avtalen omfatter ikke bygningen på eiendommen.

Ikke den helt store aktiviteten blant fiskerne i Sør-Varanger i uka som gikk. Forståelig nok da det har vært mye dårlig vær. Da passer det jo godt å illustrere fiskerimeldinga med et gammelt bilde fra Lassinranta. Det er fra fra 1970-årene, tenker jeg. Bildet viser Ragnvald Bøkø (1917-2005) som som sjekker båten sin. Dersom bildet er tatt om våren...

Løfter jeg blikket litt kan jeg se byen som motorveien kommer fra, eller fører til. Alt ettersom hvem du er, og hvor du skal. Byen er et hav av lys i disse mørke høstnettene. Den sover aldri. Livet pulserer alltid et eller annet sted.