Februar 2023

I dag er det Litauen som har nasjonaldag. Landet ble erklært som selvstendig den 16. februar 1918. Da først som et monarki, men allerede samme år endra man forfatning til republikk den 2. november. Den 15. juni 1940 ble landet okkupert av Sovjetunionen. Denne okkupasjonen varte helt til august 1991.

Da begynner kommunens båter som leverer til bruk i Bugøynes å bli klar for torskefisket. Trond Kristiansen med sjarken «Sunniva»har levert fine torskefangster i uka som gikk. Også andre begynner vel ganske snart å bli klar til å fiske etter torsk, men ennå er det flere som har levert krabbe tatt med teiner.

Et bilde som kanskje er fra 1950-årene? Så vidt jeg vet er det en kopi av et bilde fra fotoalbumet til min avdøde søster Olaug «Pia» Biedilæ (Ingilæ). Kan dette være tatt fra en høyde over bygda Bugøyfjord, og er det ungdommer fra Bugøyfjord vi ser her? Det kan se ut som det er Bugøyfjorden vi kan se i bakgrunnen...

I dag kl 07:40. Klarvær, minus 10 grader. Litt vind fra sørvest. Frostrøyk utover Bugøyfjorden som øker på ettersom sola stiger. Vinter, men lite sne så langt.

I Sør-Varanger avis kan vi lese om om et registreringsnummer som museet har i Pleympakkhuset på Pleymkaia. Den har tidligere vært på en båt og man er på jakt etter båteieren. Her kan bugøynesværingene hive seg rundt og finne ut av saken. Og finner de ut av det kan de kontakte avisa som formidler opplysningene videre til de...