September 2022

Veien utbedres

30.09.2022

De siste dagene har det vært aktiviteter ved avkjørselen opp mot Gressholmvannet. Det er der vi i bygda får drikkevannet fra. Nå er det selve avkjørselen som er utbedret, men det kan se ut som man også vil fikse på veitraseen videre oppover. Hvor langt oppover får tiden vise.

Ved Korsbekken

30.09.2022

(Oppdatert) Morgen ved Korsbekken. Vinteren siger langsomt nærmere inn på oss, snart er sneen og mørketida her. Et tynt lag av is har allerede lagt seg langs kanten av vannet. Og når det igjen lysner utpå nyåret kan vi som liker oss i Korbekkenområdet ta sneen i bruk og få med oss så mange skiturer i villmarksområdet mellom...

KNIVEN I ILDEN

28.09.2022

Kunngjøring på Jarles oppslagstavle i Nærbutikken i dag.

En søndagstur fra Brannsletta til Storsand krever ikke veldig mye planlegging. Litt nistemat med i en liten sekk, en bil plassert på hytteparkeringa i Storsand og en bil videre til startpunktet på Brannsletta. Og har man bare en bil gjør man i disse mobiltelefontider avtale med kjentfolk som kan bistå.

Fortsatt laber deltakelse i fiskeriene. De profesjonelle fiskerne driver for det meste med vedlikehold av båter og planlegging av framtidig fiske. Noen prøver lina og noen prøver juksa og noen begge deler. Ganske mange fritidsfiskere hadde sin siste tur på sjøen i uka som gikk og tok båtene på land mot slutten av uka. Da er vel fryseboksen fylt opp...

Her gikk vi blant annet igjennom undersøkelsen 55+ som viser at mange eldre ønsker å flytte inn til Kirkenes og bo i en mer tilpasset bolig enn de gjør i dag. Her deltok også husbanken med informasjon om forskjellige støtte- og låneordninger.

Fire lag fra Bugøynes er registrert i oversikten over de som mottar grasrotmidler fra Norsk Tipping. Her er lagene og summene de har mottatt for de siste fire månedene, samt antall givere i parentes: Bugøynes Helselag 8680 kr (49), IL Bølgen 14701 kr (67), Lille Finland Forening 0 kr (0) og Bugøynes Bygdelag 111 kr (2).

Balderbrå

20.09.2022

Balderbrå er en vakker ugressplante som vi her i nord kjenner godt. Den vokser på, og i nærheten av, tidligere dyrket mark. I grøfter og veikanter finner vi den også ofte.