Ordførers hjørne 23.09.2022

25.09.2022

Her gikk vi blant annet igjennom undersøkelsen 55+ som viser at mange eldre ønsker å flytte inn til Kirkenes og bo i en mer tilpasset bolig enn de gjør i dag. Her deltok også husbanken med informasjon om forskjellige støtte- og låneordninger.


Ukene går og det er noen uker siden forrige hjørne. Den politiske møtehøsten er godt i gang og vi har i tillegg til å ha avholdt formannskapsmøte også hatt en temadag i kommunestyret om blant annet aldersvennlige boliger. Her gikk vi blant annet igjennom undersøkelsen 55+ som viser at mange eldre ønsker å flytte inn til Kirkenes og bo i en mer tilpasset bolig enn de gjør i dag. Her deltok også husbanken med informasjon om forskjellige støtte- og låneordninger.

Kirkenes og Sør-Varanger er fremdeles en populær kommune å besøke for mange. Og jeg har i løpet av de siste ukene holdt innlegg om Sør-Varanger kommune til blant andre Nord-Norges eldrerådskonferanse, Pensjonistforeningenes fellesmøte som består av både Kirkenes, Neiden og Pasvik pensjonistforening, KS sitt hovedstyre, elevene ved Pasvik Folkehøgskole og en delegasjon fra NATO med nestledere fra Norge, Estland, Frankrike, Latvia, Nederland, Polen, Tsjekkia, Tyskland og USA.

Jeg har også deltatt på frokostmøte om maritim utvikling i regi av Kirkenes Næringsforening, og vært på besøk hos Sydvaranger sammen med stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet og Lo. Lo inviterte også til møte med Norsk Luftambulanse hvor vi fikk en omvisning på deres base her i Kirkenes. Jeg har også vært innom og besøkt de ansatte i barnevernet.

Vi har hatt oppfølgingsmøte med UD ifm krigen i Ukraina.

Finnmarksløpet som også neste år er VM-løp er godt i gang med sine forberedeleser og vi har allerede startet planleggingen av neste års løp. Vi har også hatt møte med HRP som er et selskap som har stor kompetanse på bygging av ishaller, hvor også Kirkenes Puckers deltok.

Jeg har fått møte Stine Sofies stiftelse som har vært på reise i tre uker og besøkt alle finnmarkskommunene med informasjon om stiftelsen og deres arbeid for en barndom uten vold og overgrep. Stiftelsens generalsekretær Ada Sofie Austegard holdt også et svært følelesesmessig foredrag her i Kirkenes om hennes liv og opprettelsen og arbeidet til stiftelsen.

Som ordfører får man alltid mange henvendelser fra media og de siste ukene har jeg blant annet hatt besøk fra et tv-team fra Taiwan og deltatt i podkasten «Nord-Norge i verden» for kunnskapsbanken om betydningen av kraftinntekter for Sør-Varanger kommune.

Uka ble avsluttet med å overvære en kick off for aktivitet og livsglede i sykehjemmene med «et digitalt» sykkelprosjekt tilrettelagt for beboere på institusjon.

I helga er det Barents Pride i Kirkenes og vi har heist regnbueflagget på Rådhuset.

God helg og happy pride!

Foto privat: Fra møte med Norsk Luftambulanse og Lo