OKTOBER

I dag kl 11.04. Ved Keskidørmænjærvi i Mosedalen. Nordvest vind. Ca 0 grader. Delvis sol.

Stedet var kort sagt et sommerparadis for oss gutta, men en seriøs arbeidsplass for våre fedre som hadde sine faste lakseplasser i nærheten med fast fortøyninger med garn og nøter som måtte sjekkes to ganger daglig og skiftes ut og renses for tare og annet hver annen uke.

I området ved Bugøynes omsorgsenter er det satt i gang arbeid i ei kumme som skal sørge for at smeltevann renner bort på våren. I flere år har det vært store ansamlinger av smeltevann i grøfta som går mellom Pipolaveien og Omsorgsenteret/ Brannhuset. Enkelte år har det vært rene oversvømmelser her. Nå har man tatt et tak og bestemt seg...

I dag kl 12.00. Østavind. 1 plussgrad. Så kom den første sneen nede i bygda. Forhåpentligvis er det bare «pikku -talvi» som er innom en liten tur. Blir det som normalt vil sneen bli borte igjen. Landligge for fiskeflåten i dag.

Ranvika i dag

20.10.2021

Ranvika i dag kl 09.45. Sol, ca minus 5 grader, nordvestlig vind. Og nå venter nettavisa på at noen der ute skal skrive om minner de har fra tidligere tider da Ranvika var et sentrum for sjølaksefisket på nordsida av Bugøyfjorden.

Fisken som blir levert i Bugøynes for tida tas på juksa, line og garn. Kveitene blir stort sett tatt med kveitegarn eller kveiteline. Kongekrabben fanges med teiner, med unntak av en og annen eksemplar som går seg fast i garn og line.

Øyvind (Seipæjærvi) og Erling (Haugan) har vært på Svalbard en tur i uka som gikk. I avisa Svalbardposten kan vi lese at de har vært en del av en delegasjon som skal se på om ikke Svalbard også kan ta del i krabbeeventyret. I avisa skrives det at dersom alt går etter planen kan Svalbard bli «verdens nordligste kulinariske matdestinasjon»....