Mai 2024

Da kan vi vel si at vinteren er forbi og det igjen er tid for pensjonister og fritidsfiskere å komme seg på fjorden og samle krefter og livsglede vi kan lagre i oss når en ny vinter plutselig er her igjen. Få opp livskvaliteten. Det finnes fortsatt fisk i fjorden selv om kvotene for yrkesfiskerne er kraftig redusert. Pensjonister og...

Grasrotandelen fra Norsk Tipping for de fire første månedene i 2024 er fordelt. IL Bølgen kr 12 650 fra 60 givere, Bugøynes Helselag kr 9 933 fra 54 givere, Bugøynes Bygdelag kr 78 fra 2 givere, Kafe Ro Kirkenes kr 12 364 fra 26 givere.

Nå er det en god stund siden det ble bevilget penger til opprydding i området der slippbedriften står. Penger som skulle brukes til rydding i grunnen, og muligens også i deler av havnebassenget. Alt i alt er det vel 13,3 millioner det er snakk om så langt.

Forrige ukes fiskerimelding var ikke riktig. I fiskerimeldinga ble det skrevet at det i uke 19 kun ble levert reker. Her var ikke Norges Råfiskelags sider oppdatert da opplysningene ble henta fra dem. Derfor kommer nå meldinga for uke 19 og 20.

Bortkastede søndager er søndager man ikke går på tur. Så derfor holdes en gammel tradisjon ved like selv om man er langt hjemmefra.

Gratulerer med dagen i dag! Da jeg ikke er til stede i bygda i dag må jeg grave i arkivet. Dette bildet er fra 17.mai-feiringa i slutten av 1970-årene.

I Karins arkiv har vi funnet to reportasjer fra 17. mai. De er fra 1991 og 1992. Reportasjene er signert av Sigurd Gaski og Randi Losoa.

Ser i kommunens postliste at Finnmarkseiendommen (FeFo) har godkjent stedet hvor Bugøynes Helselag og bygdas kanongruppe ønsker å plassere den tyske kanonen de har henta til fastlandet fra Bugøya. Minnesmerket er tenkt lagt til området som fotoet viser. Ønsket plassering har vært ute til høring blant de som blir berørt av det.

Bare to rekefangster tatt med trål ute på fjorden ble levert i uka som gikk. Det var reketråleren Dansken som leverte fangsten til Norway Shrimp AS.

Storsand i dag

12.05.2024

I dag kl 12:10. Hytteområdet Storsand. Delvis sol. Fint turvær. Varangerfjorden i bakgrunnen. og fastlandet på nordsida. VEI.