Fiskerimelding uke 21

27.05.2024

Da kan vi vel si at vinteren er forbi og det igjen er tid for pensjonister og fritidsfiskere å komme seg på fjorden og samle krefter og livsglede vi kan lagre i oss når en ny vinter plutselig er her igjen. Få opp livskvaliteten. Det finnes fortsatt fisk i fjorden selv om kvotene for yrkesfiskerne er kraftig redusert. Pensjonister og andre kan enn så lenge registrere seg og levere fisk for 50 000 kr hos godkjente oppkjøpere. En slags bonus for de som holder til ved sjøen og dermed er  med på opprettholder bosetninga  på mange mindre steder. Og så er det de som kun fisker til eget bruk og spiser opp fangsten sin. Nå er det også like før sjølaksefisket starter.

Bildet er arkivfoto av Wilbert Seipæjærvi som har levert juksafisk i uka som gikk.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 21.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangsten er levert til Norway King Crab AS og Norway Shrimp AS.

Bugøyfisk 354kg fisk med garn,Eskil 268 kg rogn + 3 kg krabbe + 3 kg rødspette med garn, Dansken 1213 kg reker med trål, Severine 101 kg krabbe med teiner, Wilbert Seipæjærvi 61kg fisk med juksa, Norma 56 kg krabbe med teiner, Milleniumskråka 27 kg krabbe med teiner, Gudmund Seipæjærvi 196 kg fisk med juksa, Sunniva 967,5 kg rogn + 2,5 kg krabbe med garn, Sommerlys 164 kg fisk med line + 44 kg krabbe med teiner, Bugøyjenta 54kg krabbe med teiner..

VEI