Januar 2024

Etter noen dager med rimelig sterk vind har naturkreftene satt i gang med å rive blikkskuret på slippområdet i Havnevesenet som har stått på halv tolv i noen år. Inne i skuret kan vi se den gamle fiskebåten «Urda» som noen starta et restaureringsprosjekt på for mange, mange år siden.

I dagens fiskerimelding viser illustrasjonen en liten gutt som drar opp gullfisk fra havet. Det er tydelig at illustrasjonen viser til oljen vi har henta opp fra havbunnen siden midten av 1970-årene og som har gjort nasjonen til en rik nasjon.

Og når jeg er vel innlosjert i en pendlerbolig i tigerstaden vil jeg jo ikke at det skal dukke opp gamle spøkelser fra skapet. Derfor tilstår jeg på forhånd.
«I tilfelle fall i oksygentrykket i kabinen vil en luke over setet åpne seg, og oksygenmaske falle ut. Trekk masken til deg med et kraftig rykk.»

I dag kl 10:40. Minus 2 grader. Lett bris fra sør. Snefall tidligere, men opphold senere. I dag er den offisielle soldagen i bygda, men vi må nok vente minst til i morra før vi kan se den. Kanskje må vi vente flere dager, men dagen kommer.

På begge fastlandsmoloene i bygda står det et fyr som ved hjelp av lys viser vei for båttrafikken i den tida det er mørkt. De senere årene har også turistrafikken til bygda økt betraktelig. Både sommer og vinter ferdes det turister på disse moloene. Ikke alle disse turistene har erfaring i å bevege seg i glatte områder. Det er på...

Årsoversikt for 2023 over Grasrotmottakere fra Norsk Tipping. Denne gangen tar vi også med noen mottakere utenfor Bugøynes.

Bildet i dagens fiskerimelding er tatt rundt 1980. Det viser fremmedbåter ved fiskebruket på Nesset. De er på vårtorskefiske i Varangerområdet. Den gangen hadde båtene i Bugøynes faste fortøyninger ute i havna og fiskerne måtte ro ut til båtene når de skulle dra ut på fisket. Etter at fisken var levert og sløyd ble båtene fortøyd igjen og man måtte...