Fiskerimelding uke 4

29.01.2024

I dagens fiskerimelding viser illustrasjonen en liten gutt som drar opp gullfisk fra havet. Det er tydelig at illustrasjonen viser til oljen vi har henta opp fra havbunnen siden midten av 1970-årene og som har gjort nasjonen til en rik nasjon.

Her ved Varangerfjorden har vi også i veldig mange år kunne høste av rikdommen som har krabbet rundt på bunnen av fjorden, og mange har hatt gode lønninger av det. Fra nå av gjelder det kanskje å sette tæring etter næring. Men akkurat det har jo veldig mange fiskere god erfaring i, det har alltid gått litt opp og ned i det yrket.

Illustrasjonen er henta fra en murvegg i Bergen.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 4.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangsten er levert til Norway King Crab AS og Norway Shrimp AS.

Agnius 268 kg krabbe med teiner,Eskil 101 kg krabbe med teiner, Dansken 253 kg krabbe med teiner, Severine 114 kg fisk med teiner (114 kg sei), Stærk 59 kg krabbe med teiner, Primafisk 1200 kg fisk med line (930 kg torsk, 265 kg hyse)+43 kg krabbe med teiner, Milleniumskråka 51 kg krabbe med teiner.

VEI