Februar 2024

Arbeidet med å rehabilitere høyspentlinja som er anlagt mellom Tyttebærsletta og slippen går sin gang. På bildet ser vi en av stolpene som blir reist i nærheten av trafoen i Havnevesenet. Det er en ny 22 000V-linje som legges i samme trasè som den gamle linja.

Vintertorskefisket er i gang og noen båter har levert garn- og linefanget fisk i uka som gikk til Norway Shrimp AS. Andre holder fortsatt på med kongekrabbefiske. Det er slik at hvis man har tatt opp hele den tildelte krabbekvota kan man også levere en viss mengde kongekrabbe i tillegg som man eventuelt får i garn og på...

For ti år siden var jeg noen uker i Malawi i Afrika. Derfra har jeg tidligere skrevet en reisereportasje her i nettavisa. Avreisen hjemover skrev jeg ingen ting om. Her kommer nå siste kapitel.

Vintertorskefisket er i gang. Her tar Roy Cato Vælidalo imot fangst ved anlegget til Norway Shrimp AS i Bugøynes.

Fiskeriene begynner å ta seg opp og nå er det vel ikke så lenge før garnfisket etter torsk starter for fullt også for lokale båter. Det rapporteres at det i dag tidlig ble landa en meget brukbar garnfangst hos Norway Shrimp. For tida er det flere båter fra Sør-Varanger kommune som leverer sine fiskefangster i Vadsø.

I dag kl 12:15. Minus 15 grader, men bare minus 7 i sola. Nesten skyfri himmel. Mesteparten av bygda kan nå se sola hjemmefra. Ikke mye vind i dag, men mye frostrøyk utover Bugøyfjorden. Og folk går tur i finværet. Traff 8 personer på en tur rundt bygda og opp mot Tyttebærsletta.

Jeg skal skrive litt om det enkle, digitale liv. Denne gangen skal jeg holde meg til helt ukompliserte apper som skal forenkle livene våre slik at vi ikke kan fatte hvordan vi tidligere kunne klare oss uten.

I dag kl 11:20. Minus 17 grader. Kald vind fra sør. Bildet er tatt fra moloen som vender mot Bugøyfjorden. I forgrunnen ser vi den nye kommunale flytebrygga som ble anlagt i 2023. Det er vel like før fiskebåtene kan begynne å ta i bruk båsene.

Sola er tilbake. Det blir mer og mer lys for hver dag som går, og det går fort. Noe det ikke går fort med, og som fortsatt ligger i mørket et sted hvor bygdefolk ikke har innsikt i, er planene om opprydding i forbindelse med slippbedriften i Havnevesenet (Nakka). Ingen informasjon siver ut om hvordan pengene på 13,4 millioner...