MAI

Fangster levert av Bugøynesbåter i uke 21. Fiskeslaget er stort sett torsk tatt på line og juksa når ikke annet er opplyst. Innimellom er det noen uer, et par kveiter, steinbit m.m. Så er det både krabbe og rognkjeksrogn.Tallene er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil.

-Utspekulert, gammel luring. Vi får alarmere hjelpekorpset. Han kan ikke ha kommet så langt av gårde, han er jo ingen ungfole lenger, nærmer seg femogåtti. Sist fant de ham på den gamle fjellveien. De får se etter ham der ... det er vel fjellet som trekker.

Mens jeg ser at dere legger ut herlige bilder av midnattsol fra «hjerteplassen» min og gleder meg over at dere har deilige lyse netter må jeg bare konstantere at det fortsatt går mot årets lyseste tid her sør også... Dog mørkt i forhold til hos dere.

Fangster levert av Bugøynesbåter i uke 20. Fiskeslaget er stort sett torsk tatt på line og juksa når ikke annet er opplyst. Innimellom er det noen uer, et par kveiter, steinbit m.m. Så er det både krabbe og rognkjeksrogn. Tallene er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil.

I dag kl 11. Pluss 4 grader. Litt vind fra nordvest. Fint vær. Bildet viser Dragilambi med Tyttebærsletta i bakgrunnen.

Forskjellen mellom suksess og fiasko er ofte bare bagateller. Spesielt i pengesaker. Du satser dine surt oppsparte midler i bunnsolide aksjer, ser dem øke i noen påfølgende uker, for så å stå på bar bakke i løpet av en dag eller to. Alt sammen bare på grunn av noe du overhode ikke rår over. Kanskje bare som følge av en dyster spådom om framtida....

Tirsdag kommer den endelige avgjørelsen fra Stortinget om det fortsatt skal være tillatt med krokgarnfiske etter laks i Finnmark sesongen 2021. Det er avisa Ságat som skriver dette i dag. Egentlig skulle dette være avgjort i går, men da ble det ikke enighet om tre forskjellige forslag som var kommet fra opposisjonspartiene. Det var forskjellige...

Gutta på tur

21.05.2021

Gutta på tur en vinterdag i 1979. De ser noe lure ut og har sikkert store planer for hva som skal utrettes denne dagen. På bildet kan vi gjenkjenne Ben Rune Vælitalo og Ken Gøran Ingilæ. Så er det tre stykker til som vi ikke er sikker på, kanskje en av dem er Øystein Vælitalo? Og de to siste kan kanskje være jenter?...

I disse dager deles Grasrotandelen fra Norsk Tipping ut til lag og foreninger. Dette er andeler for perioden 1.januar til 30.april i år. I Bugøynes er det 3 lag som mottar penger. ILBølgen 13353 kr. Bugøynes Helselag 7253 kr. Bugøynes Bygdelag 140 kr.