Januar 2023

Lysstrålen fra Bugøyfjord har levert karbbefangst i uka som gikk. Det er fortsatt krabbe det går på og fagstene tas med teiner. Båten eies av Bugøy Havfiske AS med adresse i 9930 Neiden. Eier og skipper er Sture Willumsen.

I dag kl 10:45. Minus 5 grader. Stille vintervær. Så var sola tilbake også i fiskeværet. Noen dager senere enn den offisielle soldagen på grunn av overskyet vær de siste dagene. Men nå er den her. Nå gjelder det å få ut det beste av den lyse delen av vinteren.

Jeg tok deretter frem en krumpasser og målte hodebredden til Roger, bredden ble da 18 cm, dvs 18 cm luft mellom hver spante på vekselvis 10 og 12,5 cm i båtlengde-retningen.

Vi har tidligere skrevet om at Varanger Brygge AS var interessert i å leie Pleymkaia i forbindelse med de aktivitetene de driver innen reiseliv i bygda. Senere har Varanger Brygge AS fått tak i et nytt område hvor de bl.a. skal sette ut en ny flytebrygge med båtplasser der Lassinranta Båtforening har hatt sin flytebrygge. Samtidig er de godt i...

Og hvor lenge var Adam og Eva i paradis? Nå har ikke jeg foretatt noe faktasjekk i Bibelen, men for 10 dager siden skrev jeg i nettvisa om eksemplarisk strøing på fylkesveien gjennom fiskeværet. Da var det gjort plass til både biler, gående og de på spark. Nå har man vært ute og strødd igjen. Denne gangen har...

Planene om å få utarbeidet en plan for sjeteen, som Bugøynes Bygdelag har jobbet med en god stund, er inntil videre lagt på is fra kommunens side. På grunn av kommunens vanskelig økonomi vil man ikke kunne prioritere dette arbeidet i 2023 og 2024, opplyses det fra avdelinga Plan og Utvikling i Sør-Varanger kommune.