Oktober 2023

Fortsatt ingen leveranse av fisk i Bugøynes. Kun to båter fra kommunen har levert krabbefangst. Båter fra kommunen som driver med linefiske i fjorden leverer fangstene sine i Vadsø.

Yngvil Seipæjærvi har solgt naustet sitt i Pipola til Bara Tara AS for 400 000 kr. Bare Tara AS eier fiskebåten Severine, og daglig leder i firmaet er Hild Kalliainen Hivand. Firmaet har adresse i Bjørnevatn.

I uka som gikk har ingen båter registrert i Sør-Varanger kommune levert fangst i Bugøynes. Og ellers er det også bare tatt imot en liten krabbefangst i Kongekrabbehovedstaden. Da kan jeg ikke annet enn å gå til arkivet og finne fram et bilde fra tida før Kongekrabben gjorde sitt inntog og sørget for tallet på fiskere i kommunen...

Hun ble stående utenfor vinduet til hun så at smykket ble pakket inn i nydelig, rødt silkepapir. Så skyndte hun seg bort. Som en skolejente redd for å bli tatt på fersken.

Vil rive gamma

17.10.2023

Karisarigamma, som tidigere i år skiftet eier, ønsker den nye eieren nå å erstatte med en ny bygning i samme størrelse. I kommunens postliste kan vi se at nye eiere har søkt om å få rive den opprinnelige gamma fordi den er dårlig forfatning. Søknaden er sendt ut på høring og den eneste som, så vidt vi kan se, stiller...