April 2023

Bildet viser slippbedriften i Havnevesenet fra den tida da den var forholdsvis nyetablert. Som kjent var dette en videreføring av slippen i Vestersand som i sin tid ble starta av Hemming Vælitalo. Den ble overtatt av sønnen Sten som senere bygde opp den nye bedriften. Siden har det opp gjennom årene vært forskjellige eiere av bedriften.

Varierende fangster i uka som gikk. Nesten alt som blir landet er tatt på torskegarn, men det er også noen som har vært ute og prøvd juksa. Bildet i dag viser «Dansken». Båten eies av Norway Catch AS. Firmaet eies av Kent Toftelund Jensen og GT FINANS 2 AS.

Hytta er solgt

21.04.2023

Anne Ulven har solgt hytta si ved Gæugelijærvi for 950 000 kr til Karl Matti Eriksen. Foto: VEI

I avisa Ságat kan vi lese at båten Riddu har skifta eier. Den eies nå av Arktisk Fiske AS som holder til i Bugøynes. Arktisk Fiske er et aksjeselskap som eies av Ådne Søderholm. Fra Sametinget har Søderholm mottatt 300 000 i støtte til kjøp av båt og utstyr. Dette er Søderholms første fiskebåt.

Jeg har registrert at også riksmedia i uka som gikk har vært opptatt av fiskeriene. Eller rettere sagt; opptatt av en rettsak som angår fiskeriene. Nå tenker jeg ikke på Økokrim og fiskebruket på Karlsøy som det for en stund tilbake var en aksjon mot, men på kaiformannen Svein Magne Mienna i Breivikbotn på Sørøya som fikk 12 000 kroner...

I dag kl 10:26. Skyfri himmel. Ca 0 grader som endret seg til varmegrader underveis på skituren. Ikke så veldig god skiføre da det var skaresne.

Til salgs!

14.04.2023

Del lenken under med flest mulig. Vi trenger folk i Bugøynes!!!

Så har man vært et nødvendig ærend i kommunesenteret Kirkenes igjen. Ikke egentlig helt i kommunesenteret, men på tannklinikken på Hesseng. Det koster oss som har bosatt oss helt på kanten av verden noen hundrelapper ekstra. Tannlegen kommer ikke til oss, vi må selv ta utgiftene med å komme oss til tannlegen. Men egentlig tar jeg de ekstra...