Fiskerimelding uke 15

17.04.2023

Jeg har registrert at også riksmedia i uka som gikk har vært opptatt av fiskeriene. Eller rettere sagt; opptatt av en rettsak som angår fiskeriene. Nå tenker jeg ikke på Økokrim og fiskebruket på Karlsøy som det for en stund tilbake var en aksjon mot, men på kaiformannen Svein Magne Mienna i Breivikbotn på Sørøya som fikk 12 000 kroner i bot fordi han kom med et uheldig forslag til to kvinnelige inspektører. I følge dommen sa han blant anna at fiskeriinspektøran burde hoppe om bord i fiskebåten som lå ved kai, og bidra til bedre fangst. Retten mener her at Mienna antyda til myten om «haill».

De to inspektørene følte seg krenket og trakassert, og dermed tok Fiskeridirektoratet saken til retten hvor de vant. Nå går den muligens videre til Høyesterett om jeg har forstått det riktig.

Men så var det dette med tanker som går sine egne veier. Hverdagsfilosofi på kaikanten, heter det vel.

Hva om inspektørene hadde vært menn, og mannskapet ombord i båten var kvinner? Hvem ville vært den krenkede parten da?

Men nok om det. Her er ukas fiskerimelding.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 15.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Lyder Fisk AS og Norway Shrimp.

Klar-Selin 340 kg fisk på garn, Bugøy 64 kg fisk på juksa, Sunniva 5300 kg fisk på garn, Bugøyfisk 235 kg fisk på garn, Primafisk 1100 kg fisk på line, Dansken 8900 kg fisk på garn.

Bildet i dag er knivkunst på veggen til Pleymsjåen i Kuopalankuru, nå sommerhuset til familien Hågensen.

VEI