Mars 2022

8. mars

08.03.2024

Den 8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Den første gangen dagen ble markert var i 1909 i USA. I 1910 ble det en internasjonal kvinnedag. Dagen skulle sette kvinners rettigheter på dagsorden. I Norge ble den første gang feiret i 1915, men den offisielle feiringen kom først i gang etter andre verdenskrig. Første gangen i 1948. Det var under...

I dagens Sør-Varanger Avis ser vi denne annonsen. Det kan tyde på at bygda vår er et populært reisemål også for folk fra mer sentrale strøk i kommune vår. Turen er fullbooket lenge før fristen går ut. Den gode maten på Bistroen er nok en sterkt medvirkende grunn til å besøke fiskeværet.

Bugøynes-Pykeijæ leses også utenfor bygda. Her er sidehenvisninger for januar 2022. For den som er litt nysgjerrig av seg, og det er vel de fleste, kan det ligge mye god lesning i statistisk kurver. Og hva vi skrev om på de forskjellige datoene i januar kan man finne mer om i arkivet.

Faksimile av en liten notis i dagens avis. I dagens avisa har også Randi Irene Losoa en artikkel om rein som har gått seg fast i målnett på Mosedalen stadion.

Nå er vi tilbake i Nkhoma, Malawi etter 2,5 år hjemme av åpenbare grunner. Her et bilde fra markedet hvor vi gjør våre daglige innkjøp.

I dag kl 09.30. Minus 2 grader. Vind fra nord med sne. Veldig tett snekov av og til. Men fortsatt er veien åpen ettersom brøytebilen nettopp har vært nede i bygda og snudd.

I dag kl 11:33. Minus 5 grader. Kald vind fra nordvest. Endelig litt sne og vinter igjen etter en lengre periode med mildvær. Kuldegradene skal vedvare utover dersom man skal stole på værmeldingene. Det kan bli en fin påske.