Og hvor er så denne "Kaijan polko"?

07.01.2022

Rundt juletider spurte Alf Salangi om noen av leserne hadde opplysninger å komme med angående «Kaijan polko» (Kaijas sti).

Goppa.  Foto: VEI

En av leserne, Hans Seipæjærvi, mener at «Kaijan polko» en sti som går via Goppa til Reivika. Dette begrunner han med at han en gang snakket med nå avdøde Arne Ingilæ etter at Arne kom tilbake fra en tur i terrenget rundt Piipola. På spørsmål om hvor han hadde vært svarte han at han hadde vært i Reivika, og dit hadde han gått via Goppa. Da hadde han fulgt «Kaijan polko», hadde han sagt.

De som kjenner til Goppa vet at det er et bratt fjell som må forseres før man kan gå videre mot Reivika. Hans mener også at han kan huske at det var noe streng i dette området, kanskje lagt ut for at man skulle ha noe og holde seg fast i.

Hvem denne Kaija  var som er opphavet til navnet på stien var han ikke sikker på, men han lurte litt på om det ikke var slekta Kiviniemi som hadde en utmarkslått i Reivika?

Dette er det sikkert andre lesere som vet mer om, så da hører vi gjerne fra dem. Og kanskje er Alf Salangi den rette mannen til å opplyse oss om det?    

 Alf Salangi er en av de mange som har lest Elnas historie fra Ranvika

Tekst & foto: VEI