Kanskje må vi til Vagge for å finne svaret?

11.01.2022

Alf S har fått plassert Kaijan polko der den hører hjemme. Nå er det båten Bergholm det gjelder.

Augustkveld i Vagge i Bugøyfjord. 07.08.2021. Kl 19:32.         Foto: VEI

Alf Salangi etterlyste i desember også opplysninger om båten Bergholm fra Bugøynes. Det var etter at han hadde fått en melding fra en i Ballstad som var interessert i å kjøpe denne båten fra Nuvsvåg. Mannen som hadde kontaktet Alf sa at båten var kjøpt til Bugøynes i 1947, en kutter på 38 fot.

Etter at han fikk henvendelsen fra Ballstad har han drevet og undersøkt litt, og mener at båten muligens kommer fra Bugøyfjord. Richard Wara fra Bugøyfjord, som han har snakket med, mente at han huska båtnavnet. Det er også ltt usikkert når den ble henta fra Bugøynes/ Bugøyfjord. Årstallet nå er 1952. En stund, sier Alf, at han tenkte på at tidligere eier kanskje var Bergmofamilien, dette på grunn av navnet til båten. Vi i nettavisa tenker at båten kanskje har fått navnet Bergholm fordi holmen som ligger i fjorden rett utenfor Bugøyfjord heter på norsk Bergholmen, på finsk Manalaissaari (den har også andre lokale navn). Men det er bare en tanke,  hva som er riktig vet vi ikke.

Alf mener nå at den første eieren av båten muligens var Paul Olsen i Vagge. Paul Olsen var også eier av båten Elise som vi ser bilde av like under denne artikkelen.

For å få klarhet i dette tror jeg kanskje vi må overlate hele saken til Are G. Nilsen i Vagge? Vet ikke han hvem som eide båten Bergholm så blir vel dette aldri oppklart.

Alf Salangi er en av de mange som har lest Elnas historie fra Ranvika

VEI

Båten Elise tilhørte Paul Olsen i Vagge i Bugøyfjord. Foto: Grenselandmuseet.