JANUAR

Søndag, 31.01.2021

Bugøyneshistorie. Del 4 av Anne Ulven.

 «I de svertede badstuer omkring mellom husene er det liv og rørelse. Det er lørdagskveld, og da skal alle i bad, store og små, det er en familiefest. Dampende, nakne skrotter går ut og inn, enkelte steder ser man grupper av menn og barn som står nakne for å svale seg efter det varme dampbad, og når de synes de er passelig avkjølet går de atter inn i badstuen for å få en ny overhaling.»  

Bildet viser interiør fra en røykbadstu. Arkivfoto: VEI


Endelig kom det sne!

Trim og snerydding en søndag formiddag.  Foto: Knut Labahå

Bugøynes i dag.

Kl 11.30 Lett snevær. Litt vind. Minus 2 grader.

Lørdag, 30.01.2021

Lørdagskrim fra nord.

"De offentlige myndigheten besto av flere personer. Men først og fremst lensmann Salamonsen. Det var han i egen person som tok imot telefonen da Olsen ringte fra en souvenirkiosk i nærheten av ulykkesstedet.

- Hva mener du egentlig med at det ligger en død mann nede ved elva?

Salamonsen hadde reist seg i stolen. Han kastet et blikk ut på elva som bedagelig buktet seg forbi kontorvinduet.

- Mener? Jeg mener det ligger en død mann ved elvebredden. En tysker. Du får komme og se på ham. Det er like nedenfor Storfossen..."    Noveller/ historier

Blir nok ikke sol i dag heller.

Da værprognosene tyder på at heller ikke i dag vil bli sol over bygda så er det bare en ting å gjøre mens vi venter. Gå inn i det gamle bildearkivet og se om det ikke er noe der som minner om sol. Og det er det. Om ikke akkurat bilde av sola, så i alle fall et par bilder av noen som venter på den. Etter stemninga å dømme så ventet de ikke forgjeves. Sola kom tilbake dette året også, i andre halvdel av 1970-årene. Gamle bilder

Fredag, 29.01.2021

Skade på den kommunale flytebrygga.

I den siste tida har det vært mye dårlig vær ute på havet. Mye sjøgang og dønninger har også funnet veien inn til havna i Bugøynes. Et resultat av dette, kombinert med mye vind, har ført til at bølgebryteren til Bugøynes Båtforening har løsnet fra et av festene sine. Heller ikke den kommunale flytebrygga med fiskebåtene slapp helt unna. Der er det en av pirene som har løsnet fra hovedbrygga da det er skade på festeanordningen. Øyvind Seipæjærvi og Erling Haugan/ Torleif Weigama måtte dermed finne midlertidg plasseringer til båtene sine.   

En laksestørje. 

Helselaget arrangerer solfest.

En av nettsidas lesere har gjort oss oppmerksom på at det ikke står noe om koronarestriksjoner på plakaten, men vi går ut ifra at Bugøynes Helselag har full kontroll på dette.

Torsdag, 28.01 2021

Kasjettlua.

Kasjettlua var i vanlig bruk på den tiden, og var...  Gamle bilder

Oppdatering, Telia og TV-boksen.

Da det viste seg umulig å få kontakt med Telia måtte jeg ut på bygda, og som alle vet bor bor vi i en bygd full av eksperter...Les mer

Problemer for brøytebilen.

Det har vært dårlig med brøyting langs Vestersandveien og Nesseveien de siste dagene. Som det øverste bildet viser har det samlet seg en god del sne enkelte steder. Problemet har oppstått p.g.a. en parkert bil i Vestersandveien som har hindret brøytebilen i å ta seg fram på veiene. Nå har Odd-Bjørn Haldorsen (Haldorsen Maskin) fjernet hindringen, og alt er i orden for at brøytinga kan gjennopptas. 

Onsdag, 27.01.2021

Anne Ulven fortsetter med litt lokalhistorie.

En hektisk sommer var over. Nå var det slutt på moroa. Jeg var jo her som student. Oppdraget mitt var å finne ut hva det var som var spesielt med Bugøynes. Mange pratet finsk, de «gikk i bad» osv. Men jeg var usikker på hvilken betydning «det finske» hadde for folk i Bugøynes. Jeg måtte sette meg ned og lese bugøyneshistorie.  Gjesteskribenter

Finn igjen slektninger på et gammelt skolebilde fra 1915.

Bugøynes i dag.

Kl 11.00  Minus 3 grader. Vind, fortsatt mye sne og nå har vinden ommøblert litt på den i løpet av natta. Bjørg S har vært ute med fotoapparatet i formiddagstimene. Bildegalleri

Driver Telia med mobbing?

Følgende hyggelig sms tikket inn fra Telia i dag:

Hei!

Din nye Telia boks har reist langt, og har endelig kommet trygt frem til sitt nye hjem. Vi håper dere får mange fine stunder sammen!

:-)Se hvordan du kobler opp boksen din her (så følger en lenke).

Ha en fin dag! Hilsen oss i Telia.

Debatt Meninger


Tirsdag, 26.01.2021

Det  har kommet mye snø de siste dagene.

Mye snø - også på flytebrygga.

Den siste uka har det snødd mye på Bugøynes, mer enn i øvrige deler av kommunen. Den store snømengden gir ikke bare ferdselsproblemer på land, men også på sjøen. I alle fall på flytebryggene. Ved Bugøynes båtforenings bryggeanlegg i Pipola, måtte snømåking til. Formann i båtforeningen Leif Ingilæ tok mandag 25. januar sammen med sin sønn Ken Gøran, et dugnadstak og måket flytebrygga. Værmeldinga lover fortsatt snø og sørøstlig kuling. Snømåkingen er et forebyggende tiltak da mye våt snø som fryser til, kan tynge ned og skade flytebrygga.

Foto: Alf Salangi

IWK


Ny TV-boks fra Telia og Varanger Bynett.

Mange i bygda har fått tilsendt ny TV-boks fra Telia. Samtidig har de fått en hyggelg sms hvor det står at det bare er å glede seg til å ta i bruk den nye boksen. Også Varanger Bynett ønsker oss en fin dag! Nå har jeg prøvd siden i går å få boksen til å funke, men uten å lykkes. Bruksanvisninga er så enkel at selv bestefar forstår den, men de hjelper jo ikke med en enkel bruksanvisning når ikke boksen klarer å koble seg opp. Jeg er nok ikke den eneste som har problemer da det er umulig å rykke fram i køen til Telia Kundeservice. Det heter faktisk kundeservice! Håper de får ordnet opp før den gamle boksen slutter å funke den 1. februar. 

VEI

Bugøynes i dag.

Kl 11.10  Minus 2,5 grader. Det blåser fra sørøst, det sner og det fyker.

Tre bugøyneskvinner på vei til gudstjeneste.

Mandag, 25.01.2021

Soldagen.

Kl 11.25 Minus 7 grader. Stille. Den offisielle soldagen i Bugøynes er i dag. Overskyet og ingen sol. Vi venter.

Elsa følger opp.

I dagens utgave av nettavisa Kirkenes By har avisa et stort oppslag med Elsa. Der kan vi bl.a. lese at også ho låner ut hus i Bugøynes. Dermed følger ho oppfordringa fra Bugøynes Bygdelags leder Asbjørn Kiviniemi, som i lokalavisa har oppforderet andre til å gjøre det samme som Anne Ulven har gjort. Nå venter vi spent på hvem av de som sitter på tomme hus i bygda som blir den neste. Om dette får utvikle seg i riktig retning kan det ende med å bli noe stort. På kort sikt kan det gi en midlertidig økning av folketallet, med alle de ringvirkningene det vil føre med seg. På lang sikt vil bare tiden vise hva det blir til.


Tekstutklippet er henta fra Kirkenes By.

Wenche Myhre kommer til Bugøynes.

                                                                                     Foto: Privat

Søndag, 24.01.2021

Bruk nettsida. 

Folk ved fjorden.

Bugøynes i dag.

Kl 11.30  Minus 8 grader. Østavind. Kaldt.

Lørdag, 23.01.2021

Her følger andre del av Anne Ulvens opplevelser i Bugøynes i 1991.

"Ei helg ble jeg invitert på hyttetur. Det var en av de få varme helgene den sommeren. Da vi kom til hytta hadde noen allerede begynt "å ta bad", d.v.s. sauna. Jeg ble fortalt at dette var den skikkelige måten å ta badstu på."

Parti av havna i Bugøynes. Skogerøytoppen i bakgrunnen. Foto: Anne Ulven

Bugøynes i dag.

Kl 11.10  Sørøstlig vind. Minus 11 grader.

Kl 14.00 Temperaturen har steget til minus 9 grader. Vinden har økt og det er snefokk. 

Fredag, 22.01.2021

Brev fra periferien.

September 2020. 

"Siden den gang er også vi finnmarkinger blitt mer foroverlent, tidsriktig, innovative, dedikerte og full av synergieffekter. Skinnlua (hektori på bugøynesfinsk) har vi spikra fast i gangveggen til pynt. Og stadig vekk leser jeg i avisene at vi pensjonister må følge med i utviklinga og oppdatere oss på databruk. Samtidig skal vi holde orden på et titalls koder som har med sikkerhet å gjøre, koder som absolutt ikke skal skrives ned på huskelapper, i tillegg skal de byttes ut med jevne mellomrom før kjeltringene får tak i dem. Det skal ikke være enkelt når det skal være enkelt.". Brev fra periferien

Illustrasjonsfoto: VEI

Bugøynes i dag.

Kl 11.00 Sørøstlig vind. -11 grader. Vinden skal øke utover ettermiddagen og da blir det vel snefokk og muligens stengte veier i perioder.

kl 23.00 Prøvde meg som værprofet uten å lykkes. Ikke vind av betydning, ingen snefokk og ingen stengte veier. Stolte for mye på Yr. Skulle heller sett mer på hvordan kråkene oppførte seg.

Torsdag, 21.01.2021

Mitt første møte med Bugøynes i 1991.

Anne Ulven kom til Bugøynes sommeren 1991 for å gjøre feltarbeid til en hovedfagsoppgave i sosialantropologi. Hovedoppgaven hennes ble aldri ferdig. Men en del notater har ho tatt vare på, og noen av de vil ho gjerne dele med lesere av bygdas nye nettavis.

Her kommer første del Gjesteskribenter


Bildet viser huset etter Emilie og Ludvig Gaski. Tatt lenge etter 1991. Foto Anne Ulven

Et bilde som ikke er så veldig gammelt.  

Gamle bilder

Bugøynes i dag.

Kl 11.05 Minus 6 grader. Stille. Så ble det sne denne vinteren også. Har snedd siden i går og skal fortsette utover dagen. Og snart ser vi sola.

Onsdag, 20.01.2021

Hvem har ansvaret for denne bygninga?

Her står en bygning, satt sammen av blikkplater, som kan blåse over ende hva tid som helst  Les mer

Grasrotandeler fra Norsk Tipping.

3 lag fra bygda fikk til sammen 63 129 kr i Grasrotandel i 2020.  Pengene ble fordelt slik:
Bølgen IL 42 497 kr.  Bugøynes Helselag 20 076. Bugøynes Bygdelag 556 kr.

Bugøynes i dag.

Kl 11.05. Nesse. Fallende snø, litt vind fra sørøst og minus 5 grader. Fint vintervær.

Tirsdag, 19.01.2021

Det dukket opp et gammelt brev fra 1938.

For et par dager siden hadde vi et oppslag om høyarbeid i Dagahagi, se Gamle bilder

Også mange andre steder rundt bygda ble det drevet med slåttearbeid. Over Piipola (Piipolamyra/ Fiskavikinjänkä) ble det ryddet og dyrket jord i 1930-årene. I den tida ble det satt i verk tiltak som ga fiskerbøndene støtte til å drenere myrer og dyrke opp jord. Bildet til viser et steingjerde fra området som fortsatt står der som et minne om hardt tidligere tiders hardt og meningsfylt arbeid.

Leif Ingilæ har i en skuff funnet et gammelt brev fra 1938 som viser at man heller ikke den gang var enig om alt, og da som nå måtte man gi beskjed til styrende myndigheter om det man mente var feil, og det på en sånn måte at man ble hørt. Begge underskriverne av brevet har hatt slåttemark i området, så det tyder på at brevet ikke var bortkastet.   Les mer

Bugøynes i dag.

Mandag, 18.01.2021

Mortensand til salgs.

Kl 11.30  Vind fra nordøst. Delvis skyet. - 3 grader.

Dette området i Mortensand er til salgs. Her hadde Andreas Seipæjærvi slåttemark, og fortsatt står det en låve på eiendommen. Restene av ei hytte som i sin tid sto i Ranvika, som ei laksefiskerhytte, ble flyttet hit og  finnes også på området. Den ble brukt mest under høyarbeid i sommersesongen, men også i andre perioder.

Jeg har mange ganger gått forbi her på mine gåturer etter at eiendommen ble lagt ut til salg og lurt litt på om ikke dette egentlig burde være en fin plass å etablere en campingplass på.

Debatt Meninger

Bugøynes i dag.

Kl 12.15. Overskyet. Kommer litt snø av og til. Nesten ikke vind og 0 grader. Krabbebåtene er ute på fjorden. 

Søndag 17.01.2021

Høyarbeid i Dagahagi.

Bugøynes i dag.

Parti fra Tyttebærsletta. Kl 11.10. Ca +1 grad. Kjølig vind fra vest. Se også foto av Knut Labahå  Bildegalleri

16.01.2021

Brev fra periferien: Et fiskerieventyr.

... Straks ministeren begynte å bevege seg langs de smale veiene fikk han en hale av mennesker etter seg. Det var en salig sammensurium av et par kvener, noen sjøsamer, en stor hærskare av slogfinner, og noen mennesker fra mer siviliserte områder som hadde funnet seg godt til rette i dette lille, lønnsomme fiskeværet. Det kunne se ut som de ingen ting annet hadde å foreta seg enn å slå følge med ministeren...

Brev fra periferien

Bugøynes i dag.

I dag kl 11.30. Stille, fint vær. Delvis skyet. 0 grader. 

Gode fangster for krabbeflåten i går. En av båtene fikk nærmere 500 kg.

15.01.2021

Det ble ikke bare 3 måneder. Det ble 7.

Anne Ulvens prosjekt med å låne ut huset sitt gratis i 3 måneder fikk så gode tilbakemeldinger at utlånsperioden nå er økt til 7 måneder. I tillegg blir det et par månder med halv husleie. Det er forskjellige personer som vil benytte seg av tilbudet, men det var ingen småbarnsfamilier som slo til. Anne regner i utgangspunktet ikke med at noen av de som kommer vil slå seg permanent ned i bygda, men hun håper det kan skape ringvirkninger på en eller annen måte.

Den første som flytter inn kommer den 1.februar. En fotograf som har vært i Bugøynes to ganger før og er betatt av området rundt Varangerfjorden. Hun er i tillegg interessert i å kjøpe seg hus eller hytte her. Les mer

Et gammelt foto tatt fra Jonasfjellet ned mot Sand.

Bugøynes i dag.

I dag kl 12. Overskyet, litt fallende sne, minus 1 grad og stille. Krabbeflåten er ute på fjorden.

14.01.2021

Flere opplysninger til bildet fra notkaia.

Bugøynes i dag.

I dag kl 11.30. Minus 12 grader. Overskyet. Litt sørvestlig vind og frostrøyk utover Bugøyfjorden.

På ski opp Mosedalen.

For tida er det veldig lite snø i bygda og området rundt. Men sånn har det vært enkelte år tidligere også, som to bilder fra Mosedalen i 1970-årene viser.       Gamle bilder

13.01.2021

Nyhetsbrev fra Sør-Varanger Utvikling.

https://mailchi.mp/6c1c880293e3/svujan2021?e=cd352dd10a


Bugøynes i dag.

I dag kl 10.00. Minus 16. Etter YR er det sørvestlig bris og temperaturen føles som minus 29.

Vestersandveien en vinterdag.

12.01.2021

Bugøynes i dag.

Begravelse i Bugøynes i dag. Berit Pettersen (1954-2020) ble begravd fra Bugøynes kirke i dag. Hun døde på Kirkenes sykehus den 26.12.2020.

Klar himmel, minus 12 grader og kald vind fra sørvest.

Sjølaksefisker i Ranvika.    

Gamle bilder    

11.01.2021

Stor reportasje fra bygda i nettavisa Kirkenes By.

Lyder Fisk satser også på tørking av fisk i Bugøynes.

Lyder Fisk, som skal drive mottakstasjon for fisk, krabbe, reke m.m. ved det tidligere anlegget til Varanger Vilt, har søkt FeFo (Finnmarkseiendommen) om arealer for oppsett av fiskehjeller. Disse er tenkt satt opp der restene av de gamle fiskehjellene står i nærheten av Dragilampi. Det var der fisk ble hengt til tørk sist et fiskebruk i bygda drev med det. I mange år har det ikke blitt produsert tørrfisk av andre enn sjøltilvirkere (fiskerne selv) i Bugøynes. Selskapet Lyder Fisk produserer også tørrfisk ved andre andre anlegg de har i fylket.  

Arkivbilde av fiskehjell med fisk.        Foto: VEI

10.01.2021

Fire fotballjenter.        

Gamle bilder

Bugøynes i dag.

Delvis skyet. Varierende vind fra sørvest. - 11 grader. Fint lys.

09.01.2021

Fra Väuläkrunni til middagsbordet.

Bildet viser Ivar Kaski ute med båten Traust. 

På bildet trekker han kveitelina utenfor øyspissen. Her kan du lese hvordan det gikk da han i høst var ute med hyselina   Gjesteskribenter

Foto: VEI

Bugøynes i dag.

Overskyet. Litt vind fra sørvest. - 8 grader og vintervær.   

08.01.2021

Og jeg som trodde jeg var en av folket. 

Fotball. 1976.  

Gamle bilder

Og jeg som trodde jeg var en av folket. Men så feil kan man altså ta.          Debatt Meninger

En utflukt til Gressholmvannet i 1979.         

 Gamle bilder

Bugøynes i dag.

Overskyet. Litt snø i lufta. Lite vind og vintertemperatur på -8 grader.   Og bibliotekbussen fra Nesseby er i bygda i dag.                     

07.01.2021

Anne Ulvens tilbud om gratis leie.

av hus i Bugøynes får mye omtale i de lokale avisene. Både Sør Varanger Avis, Finnmarken og Sagat vier spalteplass til stuntet fra Anne. Hun kan også i oppslagene fortelle at det er flere som seriøst har meldt sin interesse for å prøvebo i bygda. Fristen for å vise sin interesse har ho satt til 15.januar, etter denne datoen skal hun vurdere kandidatene. I SVA applauderer bygdelagsleder Asbjørn Kiviniemi utspillet hennes og oppfordrer andre til å gjøre det samme.


Ny plasssjef i Lyder Fisk.

Lyder Fisk as, som skal drive med oppkjøp av produkter fra havet ved anlegget til tidligere Varanger Vilt, har ansatt Gentjan Kryeziu som plassjef. I dagens Sør Varanger Avis er det et intervju med ham og Svein Lyder. Gentjan har også kjøpt egnebudelen på det gamle fiskebruket og er så smått i gang med lineegnesentralen han har planlagt der, i tillegg til denne nye jobben. Gentjan har vært ansatt ved Norway King Crab i mange år, med et kort mellomspill hvor i en periode var ansatt nettopp hos Lyder, før han fortsatte i Norway King Crab igjen. Nå er han altså plassjef på bruket på Pekkankallio.

06.01.2001

Hvorfor polerer man veiene i bygda, for deretter å strø sand på dem?

Debatt Meninger

                               Foto: VEI

05.01.2021

Brev fra periferien.     

Juni 2020      Brev fra periferien      

På notkaia.

Et bilde fra tidlig i 1960-årene. Den gang notkaia og nothjellene ennå var på plass. Gamle bilder

04.01.2021

Nytt år og nye krabbekvoter. 

Torleif Veigama (ved krana) og Erling Haugan tar om bord krabbeteiner i "Bugøyjenta."

Med nytt år kommer det også nye krabbekvoter. Allerede nå er flere Bugøynesbåter i gang med krabbefisket eller klargjøring for fiske. Mandag 4. januar var sjarkene Sunniva (eier Trond Kristiansen)og Bugøy ute på sjøen. Mens Erling Haugan og Torleif Veigama tok om bord teiner i sin sjark Bugøyjenta. I tillegg var det aktivitet i flere båter som ligger ved flytebrygga.

I dag leverte Bugøy årets første kongekrabber til Norway King Crab. Ruth E. Salmi og Øyvind Seipæjærvi var meget fornøyd med fangsten. Fra 6 teiner fikk de vel 200 kg stor, fin krabbe.

I 2021 er fartøykvoten (blad B) på 1810 kg kongekrabbe. Kravet til omsetning fra annet fiske for å oppnå full kvote er som tidligere, kr. 200.000,-.
Råfisklagets «Dynamiske minstepris kongekrabbe» var i desember på kr. 173,- for hannkrabbe over 3,2 kg og kr. 168,- for krabbe 2,2 - 3,2 kg. Kjøperne betaler imidlertid godt over minsteprisen, i dag ca. kr. 230,- for krabbe over 2,2 kg.

Øyvind Seipæjærvi forteller at han i vinter skal fiske kongekrabbe, før har i slutten av februar reiser til Kjøllefjord for juksafiske. Deretter vil han på våren/forsommeren fortsette med juksafiske i Varangerfjorden. Bugøy har en kvote på ca. 50 tonn torsk.

Tekst/Foto:  IWK

Gutta på tur.

Formiddagstur til Nakka. Har fått med de siste oppdateringene angående Korona, og det holdes riktig avstand også her langt fra verdens sentrum. Hadde bare alle vært like pliktoppfyllende.

Fra venstre: Kåre Bauna, hunden Shannok, Hans Seipæjærvi, Ivar Kaski, Karstein Weigama og Rangnar Mudenia.  Foto: VEI

Jerngrepet.  

Det var som faen...hvordan kunne det ende slik, tenkte Aslak da han pesende slet seg oppover den slake stigningen som han akkurat nå, i dette sekund navnga som "Himalaya". Og enda hadde han den verste biten igjen, "K2" tenkte han om den, men heldigvis; av det kortere slaget før han endelig kunne stå på klippekanten for å befri seg fra børen...    Noveller/ historier

En krimnovelle av Randi Irene Losoa        

03.01.2021

Therese Ingilæ har vært ute med kameraet sitt i juletida. Og det er dette vi kaller mørketida.

Noen av bildene er lagt ut på Bildegalleri.

Bildegalleri


I et oppslag i ifinnmark den 31.12.20 får Anne Ulven spalteplass fordi hun ønsker å «leie» ut huset sitt i Bugøynes gratis i 3 mnd. Oppslaget kommer etter at hun la ut en tekst på sosiale medier. 02.01.2021

Dette er Varanger Brygge Eiendom AS.

Like før jul solgte Ronald Arvid Ingilæ sin bolig i Østersandveien 21 til Varanger Brygge Eiendom AS for Kr. 750.000,-

Hvem er kjøperen Varanger Brygge Eiendom? Det er et nystiftet (stiftet 29.10.20) selskap med adresse i Kirkenes, men med solid tilknytning til Bugøynes. Kontaktperson er Pål Haldorsen. Formålet til selskapet er å erverve, eie og utvikle eiendommer, herunder drive utleie av disse.

Varanger Brygge Eiendom AS eies i sin helhet av Varanger Brygge Holding AS.

Varanger Brygge Holding AS har tre eiere; Pål og Liv-Reidun Haldorsen samt Kjell Hastad. Hver med en eierandel på 33,33%.

Kilde: proff.no

På vår debattside skriver Øyvind Seipæjærvi, Terje Buljo og Erling Haugan at Varanger Brygge Eiendom AS skal drive med fisketurisme, og at de allerede er i gang med klargjøring av boliger, flytebrygge, båter m.m.

Debatt Meninger


Østersandveien 21 (Gnr 4, bnr 1, fnr 14)

er solgt for kr 750.000 fra Ronald Arvid Ingilæ til Varanger Brygge Eiendom As.


Mye positivt har skjedd i Bugøynes i 2020.  

Flere heltidsfiskere.

Siden 2019 har vi jobbet målbevisst for å rekruttere flere nye fiskere til bygda.

På slutten av 2020 kan vi telle 5 nye heltids-fiskere, hvorav 2 har flyttet til hhv Bugøyfjord og Bugøynes.

01.01.2021

Det passer egentlig å begynne dette nye året med en liten statusrapport. Noen faktaopplysninger om Bugøynes. Virkeligheten for øyeblikket.

172 innbyggere, inkl. de som går på videregående skole andre steder.

13 barne- og ungdomskoleelever.

2 barn i barnehagealder.

12 personer mellom 20-40 år.

44 personer mellom 40-60 år.

72 personer mellom 60-80 år.

13 personer over 80 år.

63 av de som bor i Bugøynes er pensjonister eller uføre.

43 boliger hvor det bor 1 person i.

23 feriehus.

7 utleiehus.

5 hus til forfall.

Fiskebåten "Havbris" er solgt ut av bygda.


På slutten av 2020 solgte Hans Seipæjærvi sjarken "Havbris". Den ble solgt ut av bygda til Gunnar Nilsen i Nesseby. Han er opprinnelig fra Bugøynes, med hytte i Marigoppa. Det riktige er nok at det er Gunnars svigersønn som har kjøpt båten. Bildene er arkivfoto fra 2010 der Hans er ute og trekker garn. V.E.I

  Ny drift ved tidligere Varanger Vilt A/S

            Lokalene etter Varanger Vilt A/S   V.E.I

De fleste har fått det med seg at det nærmer seg ny drift ved lokalitetene til tidligere Varanger Vilt A/S. Tidligere var det en bedrift, grunnlagt av Albert Abrahamsen, som stort sett drev med videreforedling av reinkjøtt. Etter at Finnmark Rein A/S overtok bedriften har det ikke vært aktiviteter av nevneverdig betydning på Pekkankallio. Nå er det Svein Vegar Lyder som har leid bygningsmassen. I hele høst har det vært aktiviteter i området hvor man har klargjort bygninger og kaianlegg. Planen er at det skal tas imot kongekrabbe, reker og annet av det havet kan gi. Lyder driver også «Lyder fisk as» og «Skjånesbruket as». Hva tid det er klart for drift vet vi ikke ennå, men det vi vet er at det fra den nye eieren ble gitt en julegave til Bugøynes Omsorgsenter på 100 kg torsk/skrei og lever og rogn. Så nå er det bare å vente på at garnsesongen skal starte opp, slik at gaven kan overleveres.

31.12.2020

Det tok sin tid. Jeg rakk nesten å bli 70 år før jeg kom meg skikkelig ut på nettet. Har jo tenkt tanken mange ganger, men som pensjonist strekker tida ikke til. Enten har man for mye å gjøre, eller så jobber man så mye langsommere enn før. Resultatet blir det samme; mangel på tid. 

Forøvrig passer det vel egentlig ganske bra å gå inn i et nytt år med nye planer. Ellers så skal jeg oppdatere denne sida med jevne, og ujevne mellomrom. Hovedsida vil først og fremst inneholde nytt fra Bugøynes. Det vil også bli opprettet nye undersider hvis det blir behov for det. Gode forslag tas imot med takk. Har du noe nytt som du synes bør få plass her så sendt det til meg, gjerne med bilde.

Og har du lenker, som viser til stoff om bygda publisert et annet sted, så skal jeg prøve å få det inn. 

Godt nytt år!

                                                         Nyttårsbilde fra 2008.

La oss gå inn i det det nye året i periferien med et blikk ut i den store verden. Se hva de er opptatt av der. https://www.theguardian.com/environment/2020/dec/20/crab-22-how-norways-fisheries-got-rich-but-on-an-invasive-species