FRA FORSIDEN

Gratulerer med dagen til alle bugøynesværinger fra Finland, og til de som har aner fra Finland.

Gratulerer med dagen til bugøynesværinger fra Thailand. Dagen i dag er Thailands nasjonaldag.

Det er ingen tvil om at Sør-Varanger kommune har noen krevende år foran seg når det gjelder å opprettholde et godt tjenestetilbud for alle i kommunen vår. Budsjettarbeid, ulike markeringer og møter har preget mine uker.

Dagens bilde er fra 1970-årene og viser båter ved det gamle fiskemottaket i bygda. Der Norway King Crab holder til i dag. En ny båt er nå registrert i Sør-Varanger kommune og har levert fangst i uka som gikk. Det er båten Millenniumskråka som eies av Paulsen Havfiske AS med adresse i Bugøyfjord. Skipper på båten er Tord Sønvisen Paulsen....

I dag kl 12. Nesten vindstille, klart, fint vær med null grader.

Gratulerer med dagen til alle bugøynesværinger fra Albania. Denne dagen, 28. november, er Albanias nasjonaldag.

Linefisket har tatt seg litt opp i uka, kanskje mest på grunn av bedre vær slik at flere av båtene som fisker har hatt flere sjøvær. Bildet viser en av de nyeste båtene som driver fiske fra Bugøynes. Eieren er Bugøyfjord Havfiske AS med adresse i Hesseng, og skipper er Ann-Kristin Sønvisen Paulsen.

Utsikten fra huset hvor vi bor er fantastisk. Det ligger på en høyde utenfor byen, og når jeg står i vinduet kan jeg se byen langt borte. Ofte svever det en gråhvit dis over den. På riktig fine dager kan vi se ennå lenger utover, helt til den blå stripen langt der ute. Det er havet.

Ingeborg Arvola vant Brageprisen for beste skjønnlitterære roman i år. Det er romanen Kniven i ilden, med hovedpersonen Brita Caisa Seipajærvi, det er snakk om. Vi har tidligere omtalt romanen her på nettsida.