Uværet skadet flytebrygga

21.02.2022

Uværet som rammet oss i slutten av forrige uke gjorde litt skader på den kommunale flytebrygga i havna. En av de ytterste pirene måtte gi etter for naturkreftene som herjet. Piren som ble skadet ble tatt på land, og båtene som lå fortøyd her er midlertidig flytta til kaianlegget ved Norway King Crab.

At bølgene gikk høye da uværet raste kan pensjonist Paul Lilleeng bekrefte. Han har fri utsikt fra stuevinduet i huset sitt til moloåpninga som vender mot Bugøyfjorden.

- Ved seigrunnen, der bølene møtte øyspissen sto vannsøyla sikkert 15 meter rett opp. Og da det var flo sjø så brøt vannet over store deler av moloen.

Han mener også at grunnen til at kommunens flytebrygge flere ganger de siste årene har fått skader ved uvær er at den tidligere lå i le for flytebrygga til slippbedriften. Etter at nye eiere overtok bedriften er den ytterste pontongen fra slippens flytebrygge flytta til Kirkenes. Det var den som tidligere tok av for mesteparten av bølger og drag som nå oppstår ved kommunes flytebrygge ved dårlig vær.

Også Bugøynes Båtforening fikk oppleve uværet. Den hjemmesnekra flytebrygga, som er laga på dugnad, sto han av, men bølgebryteren ble slitt løs fra fortøyningene og havnet litt på sida av der den egentlig skal være.

Tekst/foto: VEI