Tunge tider for noen nett-troll av Jan Oskar Walsøe

19.12.2021

Det er ikke alltid like lett å være nett-troll, slike menn og kvinner som skjult bak sine datamaskiner, sprer om seg med dritt, rasisme, hat og ondskap.

Illustrasjon: Kopi fra fra Sør-Varanger Avis.


18.desember 2021

Det er ikke alltid like lett å være nett-troll, slike menn og kvinner som skjult bak sine datamaskiner, sprer om seg med dritt, rasisme, hat og ondskap. Her er menn som hater kvinner, kvinner som hater menn. Kvinner og menn som hater hverandre, men de har det meste felles; de hater Arbeiderpartiet og SV, og de er i ferd med å føre Miljøpartiet inn i samme hatske fold. Sistnevnte har imidlertid så kort historie i dette landet, at de ikke har nok hat i seg til å få sving på sakene, i alle fall etter at Lan Marie Berg har trukket seg litt mer tilbake. Nå er det ikke helt lett for dem å få tastaturet til å spy ut like mye hat som da Berg var aktiv.

De fleste av disse nett-trollene elsker Sylvi Listhaug, og mener Fremskrittspartiet har de ærligste politikerne, og er partiet som sloss for dem. Fremskrittspartiet har liksom avslørt råttenskapen slik Trump gjorde det i USA, og det endte som kjent med stormingen av Kongressen. Sylvi Listhaug sitter rolig i båten. Hun lever godt på dem som sitter ved sine skjermer og sprer møkka si.

Nå har det imidlertid vært en ganske vrien periode for nett-trollene. SVs nye rolle i Stortinget har nemlig skapt hodebry for de ivrigste av dem. En av de største hatobjektene har i høst vært Kari Elisabeth Kaski fra SV. Nett-trollene har kjørt en hatkampanje mot henne. Hun er blitt framstilt som den største dritten i landet, karakterisert som det kvinnelige kjønnet flere av dem aldri kan oppleve gleden ved, og servert uttrykk langt utover vår injurielovgivning. Årsaken er at SV vil skatte de aller rikeste, kraftigere. Hvorfor disse nett-trollene mener det er grunn til å hate, er det ikke godt å forstå seg på. De fleste nett-trollene tilhører neppe dem som rammes av dette fordi flere av dem nok ikke har inntekt utover det staten gir dem slik at de kan fortsette sine tokt mot alt og alle. Ifølge trollene er SV bare ute etter å berike seg sjøl.

Nå har de imidlertid trollene fått et problem. SV har tvunget regjeringa til å gi folk flest bedre løsninger både på pandemikompensasjon og høye strømregninger. Etter som nett-trollene sjøl nå mottar den støtten de tidligere hevdet havnet i lomma på politikerne, er det ikke like lett å finne hatske argument mot verken Kaski eller SV. Nå angriper de hennes klesstil og sminke. Ifølge et kvinnetroll kler hun seg som ei hore og sminker seg som ditto, og strømrefusjonen skal hun nok bruke på flere klær og mer sminke. Men pengene hun og hennes parti har klart å forhandle seg fram til, har de glemt.

At SV får støtte av Fremskrittspartiet, selve ledestjernen for nett-trollene i norsk politikk, har de glemt. Det er ikke helt lett å være møkkaspreder heller.

Denne kommentaren er først offentliggjort på hjemmesida til Jan Oskar Waløe:

https://www.jowalsoe.com/439076283