Transport av høy til husdyra

12.05.2021

Oppdatert 19.05. Helt til langt opp i 1960-årene var det kyr i Bugøynes. Sauer hadde vi ennå lenge etter at det var slutt med kyr. Før vi fikk vei ble høy transportert med båter fra forskjellige steder hvor bugøynesværinger hadde slåttemark. Noen ganger måtte man også kjøpe høy fra andre dersom avlingen hadde vært liten. Er det noen som vet hvem det er vi ser på dette bildet, hvor det er og hvilken båt det er?

VEI

19.05 Alf Salangi skriver følgende: Hei. Når det gjelder bilde med høyhenting mener jeg dette er ikke Datsigoppa. Knut Skimlid mener det samme. To ting forteller at det ikke er Datsigoppa. Så lenge vi husker var det sjåer nært flomålet. Naturen bak huset er ukjent. Noen ukjente hus på høyre side. Se etter andre steder der folk hentet høy fra, f.eks. Kjøfjorden eller mot Varangerbotn. Personlig synes jeg gutten ligner på Edvind Nilsen? Faren eide båten "Maribo".

——

15.05 Eilif Hansen og Gudmund Seipæjærvi mener at bildet viser Oddvar Mudenia, og at det er tatt inne i Nordmannsbukt i Bugøyfjorden.