Rene folkevandringa oppover Mosedalen

14.09.2021

Rypejakta er i gang. En og annen jeger finner veien opp Mosedalen til steder der rypa holder til.

På søndag var det rene folkevandringa oppover Mosedalen. Først i løypa gikke et par rypejegere på vei mot steder hvor det finnes ryper. Det er høst og en jaktur er god trim og gir gode opplevelser. Særlig når været var slik det var på søndag med sol fra skyfri himmel.

Men det var ikke bare rypejegere som fulgte stien oppover. Et busslast med pensjonister på høsttur hadde også funnet veien til dalen. Pensjonistene kom fra Helsinki, Mikkeli og Rovaniemi. De var på rundreise her nord og skulle være et par dager i bygda. Noen var for øyeblikket på Kongekrabbesafari med Visit Bugøynes, mens andre altså hadde tatt veien til Mosedalen bl.a. for å se på høstfargene og få seg en fjelltur. Hvor langt opp de skulle gå var usikkert, men de sprekeste gikk på med dødsforakt og kunne sees langt oppe i dalen. Andre derimot tok det mer med ro i nedre del av dalen.

Bussen sto nede ved Mosedalen Stadion og turen skulle vare et par timer. Et par vi snakket med sa at her var det helsa og den fysiske formen som avgjorde hvor langt hver enkelt skulle gå i de to timene.

VEI