Ordførers hjørne

14.01.2022

Jeg har som mål dette året og komme meg ut og besøke flere arbeidsplasser, både offentlige og private. 

GODT NYTT ÅR FRA ORDFØRERS HJØRNE

Kalenderen viser 2022 og jeg håper alle har hatt noen rolige jule- og nyttårsdager sammen med venner og familie. For noen ble nok ikke juleferien som man hadde tenkt, da Sør-Varanger opplevde stadig økende smitte inn mot julehelgen og utover det nye året. I skrivende stund har vi 11 isolerte med koronasmitte i kommunen, som hånteres av våre dyktige folk i helsetjenesten. I tillegg har Jegerbataljonen GSV et pågående utbrudd som håndteres av Forsvaret. Sør-Varanger kommune har igjennom hele jule- og nyttårshelgen blitt oppdatert på smittesituasjonen og vaksinestatus av Statsforvalteren i Troms og Finnmark via digitale møter.

Utover det å holde seg oppdatert på smittesituasjonen har det vært en rolig start på året her på ordførerkontoret. De første ukene har jeg mest brukt til å planlegge møter om temaer som er aktuelle for Sør-Varanger kommune. Først ut er Troms- og Finnmark fylkeskommune og møte med fylkesråd for samferdsel i neste uke om bypakke Kirkenes. Dette er noe som ble diskutert i forbindelse med Stamnetterminal ved Høybukta vest. Da hovedprosjektet ble vedtatt stanset i kommunestyret, ble også prosjektet om en bypakke slettet fra NTP. Det er nå ønskelig å igjen se på mulighetene for å få en bypakke og nye veiløsninger for Kirkenes inn på NTP igjen.

I uke 5 har jeg fått et møte med helseminister Ingvil Kjerkol om helikopterlandingsplassen ved Kirkenes sykehus. Helse nord har bevilget midler til ferdigstillelse av landingsplassen i 2025. Dette er noe jeg ønsker å få forsert. Sykehuset åpnet i 2018 og det kan ikke være slik at man skal vente i 7 år på en endelig ferdigstillelse.

Den siste jeg har henvendt meg til denne uken er rektor ved UiT Norges Arktiske Universitet, med forespørsel om et møte angående status sykepleierutdanning og ønske om flere studietilbud her i Kirkenes.

Jeg har som mål dette året og komme meg ut og besøke flere arbeidsplasser, både offentlige og private

Først ut var Kirkenes Bil AS og Yngve Labahå som jeg besøkte i dag. Utover det å drive en av kommunens største bilforhandlere/verksted med 35 ansatte, er Yngve og Kirkenes Bil AS også kjent for sin dugnadsinnsats ved å støtte både idrettslag og Grenseløsfestivalen. Det som kanskje ikke er så godt kjent, er at Yngve også har gitt flere av sine ansatte en ny sjanse til å komme seg inn på arbeidsmarkedet. I dag fikk jeg treffe Stian, som har vært rusmisbruker i flere år og som ikke hadde vært i jobb på 6-7 år, når Yngve ga han muligheten i Mai i fjor. Nå er Stian fast ansatt hos Kirkenes bil AS som altmuligmann. En ordentlig solskinnshistorie.

Som sagt ønsker jeg å få treffe flere av dere der ute, så inviter meg gjerne til din bedrift/arbeidsplass, eller så kanskje du får en henvendelse fra meg hvor jeg inviterer meg selv på besøk.

God helg ønskes dere alle!