Ordførers hjørne uke 23-25

24.06.2022

Vi skriver St.Hans og sommeren er her. Jeg håper alle får noen fine sommerdager med mye godt vær, enten du har ferie eller kanskje du er hjemme og jobber i sommer før du skal ta til på studiene igjen.

Juni måned er siste innspurt for å få gjennomført generalforsamlinger, og de siste ukene har både Brendselsutsalget, ØFAS, Varanger Kraft og Kirkenes Storkjøkken avviklet sine generalforsamlinger. I tillegg har Samfundshuset avholdt sitt årsmøte hvor også Sør-Varanger kommune er eier.

Det har siden siste ordførers hjørne også blitt avholdt både ordinært kommunestyremøte, hvor vi blant annet vedtok at torget skal omdøpes til John Savios plass og et ekstraordinært kommunestyremøte med tema oppvekst. Her fikk vi en orientering om blant annet skolens samfunnsmandat og hovrdan de politiske beslutningene vi gjør påvirker skolen.

13-15 juni avholdt Medisinsk teknologisk forening sitt landsmøte her i Sør-Varanger med ca 250 deltagere fra hele landet.

Vi har også hatt besøk av distriktssenteret som er et kompetansesenter for distriktsutvikling her i Sør-Varanger som ønsket å høre om folk til folk samarbeidet vårt og hvordan den pågående krigen i Ukraina rammer samfunnet vårt. Her foretok vi en «walk and talk» fra Hurtigrutekaia og inn til sentrum hvor også SVU og Barentssekretariatet deltok.

NRK`s utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen og korrespondent Gro Holm som skal tiltre som NRK`s permanente korrespondent i Moskva fra 1. september, var her i Sør-Varanger hvor de primært hadde samtaler med Forsvaret, men ønsket også en prat med meg om konsekvensene av sankjsjonene for næringslivet og annen virksomhet i Sør-Varanger.

Øst-Finnmark rådet har hatt regionrådsmøte i Vardø, hvor vi blant annet hadde et miniseminar om en prosjektet «Caravan og bobil»

Jeg avsluttet denne uka med to vielser. Størs av alt er kjærligheten.

Ha en fin sommer!

Foto privat: Fra vårt besøk fra Distriktssenteret