Ordførers hjørne uke 16 og 17

02.05.2022

Vi hadde også en orientering fra Lerøy i kommunestyret om hvordan vi sammen kan bidra til flerårige arbeidsplasser i Varanger regionen.


Vi skriver 2. mai og tre nye uker er gått siden forrige ordførerbrev, inkludert noen fridager i forbindelse med påsken.

Våren og forsommeren er tiden for representantskapsmøter og generalforsamlinger og først ut var Varanger Museum IKS. Her fikk jeg besøkt det nye flotte Vadsø Museum - Ruija kvenmuseum, som sammen med Grenselandmuseumet og Vardø museum utgjør Varanger Museum IKS.

Våre tirsdagsmøter som jobber frem innspill til prosjekter innenfor næring, infrastruktur, utdanning og tiltakssonen fortsetter ukentlig.

Sør- Varanger kommune har fremdeles mye besøk fra storting- og regjering og de siste ukene har vi gitt innspill til stortingets arbeids- og sosialkomite om næringslivet, sosiale forhold og tap av arbeidsplasser og innspill til kommunal- og distriktsministeren om regjeringens distriktspolitikk.

Vinterens vakreste eventyr er over for i år, og Sør-Varanger kommune har hatt et evalueringsmøte med Finnmarksløpet. Neste år er FL 1200 VM distanse, og vi gleder oss til å bli en del av VM arrangementet.

Reiserestriksjoner ifm coronapandemien er definitivt over og det er mange som ønsker å legge sine seminarer og konferanser til Sør-Varanger kommune. Forrige uke holdt jeg en hilsningstale både til «Forum for kommunal planlegging» og 80 års markeringen for «Kirkeneslærerne»

Forrige uke ble det også avholdt både administrasjonsutvalg og Kommunestyre. Hvert år har vi spørretime i kommunestyret i april og oktober. Spørsmålene som ble sendt inn til spørretimen handlet blant annet om boligtomter og markering av frigjøringsdagen. Vi hadde også en orientering fra Lerøy i kommunestyret om hvordan vi sammen kan bidra til flerårige arbeidsplasser i Varanger regionen.

Uka ble avsluttet med en storstilt 1. mai markering tre dager til ende som ble kalt «Ellisif Wessel dagene» Dagene innholdt blant annet foredrag av Jonas Bals om Streik, konsert med Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen og tradisjonell 1 markering med tog og taler og apeller på Samfundshuset.

Ønsker dere alle en fin mai uke!


Foto: Privat - av meg og Miina Kerikoski som sang under åpningen av kommunalplankonferansen.

Miina var også deltaker i UKM hvor hun gikk videre til landsfinalen.