Må vi bæres til Sandnes?

15.04.2021

Jeg har både sertifikat, bil og båt, og skal alltids komme meg til Sandnes for å få tatt den vaksinen. Jeg har også hatt en samtale med en hyggelig dame som ringte for noen uker siden og registrerte at jeg ville ha vaksinen. At det var registrert fikk jeg bekreftet i en sms like etterpå. Så vaksinen skal jeg ta. I nødsfall kan jeg sykle eller kanskje gå på ski, selv om det sikkert tar noen dager. Og nå når det går sneskuterløype helt fra Bugøynes til Sandnes kan jeg kanskje få noen til å kjøre meg den veien også. Hva gjør man ikke for å delta i en landsdekkende dugnad. Vi bygdefolk har erfaring med dugnad.

Problemet mitt er ikke å komme meg til Sandnes.

Men før jeg begynner å bevege meg i retning av vaksinekontoret må dere som organiserer det hele fortelle meg hvordan jeg får tildelt en time for oppmøte. Jeg har fått en  med lenke til nettsida hvor man skal bestille time. Der får jeg ikke bekreftet noe timetildeling fordi jeg ikke kommer inn på «Helseboka» på grunn av manglende BankID. Noe telefonnummer jeg kan ringe har jeg ikke fått oppgitt. Tenkte en stund å ringe til ordføreren, men ordførereren har vel nok å gjøre om ikke bygdefolk også skal begynne å ringe for å gi velmenende råd om hvordan man bør organisere dette slik at det fungerer for alle. Lurer forresten på hvorfor det kalles for BankID når man over hode ikke har bruk for BankID når man skal inn på nettbanken og utføre banktjenester?

Og for å få BankID må man ha pass, og mitt er gått ut på dato. Pass skal man ha når man skal ut og reise. Og hvor skal vi reise nå da? Som en del av dugnaden oppfordrer jo myndighetene oss innstendig om å bli hjemme og reise minst mulig.

VEI