Lørdagslesning: Trofast som en hund

24.04.2021

Hva er så grunnen til at jeg sitter innenfor murene og skriver dette? Tilfeldigheter, kjære leser. Rene skjære tilfeldigheter. Den eneste trøsten jeg har akkurat nå er at jeg fikk tilbake min gamle celle. Det var nesten som å komme hjem. De to foregående periodene satt jeg også i denne cella. Friheten denne gang varte i knapt et halvt år.

Graffiti av Rebel på mur i Bergen. Foto:VEI

Jeg hadde aldri tenkt meg at det skulle ende slik som det gjorde. Planen min var lagt til den minste detalj, det var ikke den tingen jeg ikke hadde sjekket og dobbeltsjekket. Aldri før i min noe frynsete karriere hadde jeg på forhånd lagt så mye arbeid bak en planlagt operasjon. Så godt hadde jeg planlagt det hele at jeg til og med hadde solgt tyvgodset på forhånd. Riktignok hadde jeg ikke fått noe forskudd, men akkurat det var bare formaliteter.

Hva er så grunnen til at jeg sitter innenfor murene og skriver dette? Tilfeldigheter, kjære leser. Rene skjære tilfeldigheter. Den eneste trøsten jeg har akkurat nå er at jeg fikk tilbake min gamle celle. Det var nesten som å komme hjem. De to foregående periodene satt jeg også i denne cella. Friheten denne gang varte i knapt et halvt år...

Noveller/ historier