Lørdagslesning: Hyggelig, gammel mann

15.05.2021

Mannen som tok seg fram langs den kronglete skogstien var i begynnelsen av trettiårene. Han var mager. Ansiktet var nesten helt dekket av viltvoksende skjegg. I de grågrønne klærne ville han være delvis usynlig dersom han trakk seg inn i bjørkeskogen.

Da han nærmet seg en fjellknaus tok han av fra stien, stanset et øyeblikk, før han tok sikte på toppen av knausen og fortsatte. Like før han var oppe hektet han av seg ryggsekken, krøket seg sammen og beveget seg forsiktig de siste meterne.

Huset lå der han hadde ventet å finne det. På en liten rydning med bjørkeskog omkring. Bjørkeskog som så smått var begynt å ta igjen den åpne plassen som en gang i en fjern fortid ble ryddet for å gi for til noen dyr.

Han veltet seg over på rygg, dro fram tobakk og rullet seg en røyk. Da han hadde fått fyr på rullingsen så han igjen nedover mot plassen. Våningshuset sto svart og ensomt i utkanten av plassen. Det som en gang hadde vært et fjøs var nå bare et halvt fjøs. Den andre halvdelen var seget på kne, med tid og stunder ville naturen ta den tilbake igjen.   Noveller/ historier