Korsang i 1987

24.11.2021

I en periode rundt 1987 hadde vi et kor i bygda som het Havella. Såpass måtte det være da Neiden hadde et kor som hette Fossekallen, og som fortsatt finnes i dag. Hvor lenge koret i Bugøynes eksisterte er litt usikkert, men det er det sikkert noen andre som har opplysninger om. Vi tar gjerne imot disse opplysningene.

Over ser vi et bilde som tidligere i år også var offentliggjort i Sør-Varanger Avis.

Det viser seg at det er undertegnede som er fotografen bak bildet. Det husket jeg ikke før jeg gikk gjennom gamle negativer. De fleste av personene er gitt navn etter god hjelp fra andre. Fra venstre:

Morten Kristiansen, Jonny Georg Marjavara, Trond Høiberget, Aslaug (Hansen) Ingilæ, Ruth (Marjavara) Ingilæ, ?, Fred Anton Salmi, Solbjørg (Johansen) Bakken, Finn Seipæjærvi, ? , Frida (Salmela) Abrahamsen, Linnea Salmi, Erling Ingilæ, Gudrun (Marjavara) Seipæjærvi, Camilla Petterson, Tor Eirik Ingilæ, Sonja (Saua) Hansen, Turid (Marjavara) Johansen, Ben Rune Vælitalo, Jill-Hege Ingilæ, Vigdis Salmi, Trude Dørmænen, Victoria Bakken, Line Marjavara og Karin Petterson. Foran på kateteret Lars Valderhaug.

I tillegg til bildet som var på trykk i Sør-Varanger Avis offentliggjør vi også et par andre som ikke er tatt samtidig, men som viser noen av sangerne i aksjon. De er tatt under en konsert på samfunnshuset såvidt jeg husker, og da deltok også neidenkoret Fossekallen. Kanskje var det andre kor der også? Alle bildene er fra 1987. På et av bildene ser vi Kåre Våga som den gang var dirigent for Fossekallen.