Kopi av Transport av høy til husdyra

19.05.2021

Oppdatert 20.05. Helt til langt opp i 1960-årene var det kyr i Bugøynes. Sauer hadde vi ennå lenge etter at det var slutt med kyr. Før vi fikk vei ble høy transportert med båter fra forskjellige steder hvor bugøynesværinger hadde slåttemark. Noen ganger måtte man også kjøpe høy fra andre dersom avlingen hadde vært liten. Er det noen som vet hvem det er vi ser på dette bildet, hvor det er og hvilken båt det er?

VEI

20.05 Ivar Kaski har har drevet litt detektivarbeid og funnet fram til Kurt Hansen med aner fra Skogerøya. Han har noen opplysninger. (Hansine Vælitalo var Kurt sin tante, så her får vi litt slektshistorie med på kjøpet).

Båten heter «Vårsol», med registreringsnummer F26SV. Bildet er tatt utenfor Strømsnes i Kjøfjorden på 1950-tallet. Personen på bildet kan være han Arne Tolk.

——

19.05 Alf Salangi skriver følgende: Hei. Når det gjelder bilde med høyhenting mener jeg dette er ikke Datsigoppa. Knut Skimlid mener det samme. To ting forteller at det ikke er Datsigoppa. Så lenge vi husker var det sjåer nært flomålet. Naturen bak huset er ukjent. Noen ukjente hus på høyre side. Se etter andre steder der folk hentet høy fra, f.eks. Kjøfjorden eller mot Varangerbotn. Personlig synes jeg gutten ligner på Edvind Nilsen? Faren eide båten "Maribo".

——

15.05 Eilif Hansen og Gudmund Seipæjærvi mener at bildet viser Oddvar Mudenia, og at det er tatt inne i Nordmannsbukt i Bugøyfjorden.