Hvor og hvem?

13.01.2024

Her kommer et bilde som tidligere har vært offentliggjort på nettsida. Det lever fortsatt sitt egent liv.

Dette bildet offentliggjorde vi i mai 2021.

Helt til langt opp i 1960-årene var det kyr i Bugøynes. Sauer hadde vi ennå lenge etter at det var slutt med kyr. Før vi fikk vei ble høy transportert med båter fra forskjellige steder hvor bugøynesværinger hadde slåttemark. Noen ganger måtte man også kjøpe høy fra andre dersom avlingen hadde vært liten. Er det noen som vet hvem det er vi ser på dette bildet, hvor det er og hvilken båt det er?

Her en liten oppsummering:

15.05.2021

Eilif Hansen og Gudmund Seipæjærvi mener at bildet viser Oddvar Mudenia, og at det er tatt inne i Nordmannsbukt i Bugøyfjorden.

19.05.2021

Alf Salangi skriver følgende: Hei. Når det gjelder bilde med høyhenting mener jeg dette er ikke Datsigoppa. Knut Skimlid mener det samme. To ting forteller at det ikke er Datsigoppa. Så lenge vi husker var det sjåer nært flomålet. Naturen bak huset er ukjent. Noen ukjente hus på høyre side. Se etter andre steder der folk hentet høy fra, f.eks. Kjøfjorden eller mot Varangerbotn. Personlig synes jeg gutten ligner på Edvind Nilsen? Faren eide båten "Maribo".

20.05.2021

Ivar Kaski har har drevet litt detektivarbeid og funnet fram til Kurt Hansen med aner fra Skogerøya. Han har noen opplysninger. (Hansine Vælitalo var Kurt sin tante, så her får vi litt slektshistorie med på kjøpet).

Båten heter «Vårsol», med registreringsnummer F26SV. Bildet er tatt utenfor Strømsnes i Kjøfjorden på 1950-tallet. Personen på bildet kan være han Arne Tolk.

18.12.2023

En ny melding kom fra Alf S i desember. Han har undersøkt litt nærmere og kommet frem til noe av det samme som Ivar. At bildet er fra Strømsnes og viser gården til Lars og Amalie Tolk. I nærheten av Strømsnes ligger Valen der familien Jerijærvi bodde. Han i båten er en av Jerijærvi sine fra Valen.

12.01.2024

Fra Ingse Wollmann har vi også fått noen opplysninger. Ho sier at det er etter et hint fra Knut Smuk i Lonkuselv. Ingse skriver at mannen i båten er Nils Smuk fra Stonga og at båten tilhørte en Persen, som bodde på nedsiden av veien. Bildet er tatt i Stonga. Nils Smuk tok senere navnet Bergeng. (Ingse, som har sin oppvekst på Skogerøya, har forresten en artikkel i Varanger Årbok 2023 med tittel «Fortellinger fra fjorden». God lesning.)

VEI