Godt nytt år!

01.01.2023

Så går vi inn i det nye året. Sola har snudd for vel en uke siden og vi går mot lyset igjen. Jeg er blitt gjort oppmerksom på at det på facebooksida Bugøynes Oppslagstavle de siste dagene har foregått en meningsutveksling om lysløypa i bygda, og denne debattene har også blitt fanget opp av lokalavisene. De som har adgang til sida kan gå inn og lese hva som diskuteres. Det er bra folk sier sin mening om det som skjer rundt oss. 

For noen er dette også tida for å klargjøre sneskuteren som skal benyttes til å nyte de fine dagene som måtte komme forskjellige steder på Bugøynesfjellet. For andre er det å ta seg fram på ski i forskjellige retninger i området fra Korsbekken og andre steder man bruker som utgangspunkt, opp og inn mot fjellene er det som er vinterens høydepunkt for mange. Riktig nok har vi skiløpere kanskje en litt kortere periode til disposisjon enn de som benytter skuter, da vi er mer avhengig av lys, men likevel er gleden den samme. Og det vi helt sikkert har felles er opplevelsen av villmark rundt oss. Uansett hvordan vi tar oss inn dit og uansett hva vi gjør mens vi er der.

Fra nettavisa ønsker vi at mange tar turen til dette område som bildene viser og at det blir mange minnerike turer. Det vi likevel må huske og ha i bakhodet, og aldri glemme, er at mens vi oppholder oss inne i dette friluftsområdet finnes det mange i kulissene som har andre planer for fjellformasjonene vi ser rundt oss.

Derfor denne lenken til en kronikk i avisa Fædrelandsvennen som en av våre mange lesere lenger sør i landet har sendt oss.

https://www.fvn.no/mening/kronikk/i/2Bp57x/vindkraftplaner-truer-grimstad-og-omland

Tekst/foto: VEI