Gamle og nye synder

02.02.2022

 Som kjent er det i første omgang satt av 3,4 millioner til dette arbeidet på statsbudsjettet. 

I Bugøynes går man nå og venter på at Finnmarkseiendommen skal finne ut hvordan man skal gå til verks når arbeidet med opprydding i havna og det forurensede området ved slippen skal gjøres. Som kjent er det i første omgang satt av 3,4 millioner til dette arbeidet på statsbudsjettet. Bygdefolk håper at det nå blir litt framgang i saken, selv om også vi har forstått at det er store og kompliserte oppgaver det dreier om, slik som styreleder i FEFO uttaler til Sør-Varanger Avis.

I bygda krysser man fingrene med håp om at det ikke tar altfor lang tid før arbeidet kommer i gang. I flere år har vi nå hørt at Knut Johansen i Bugøynes (som har hatt sin tidligere arbeidsplass ved slippen) ønsker å starte opp i den gamle bedriften. Kommer han i gang sier han det i første omgang er snakk om 5-6 arbeidsplasser. Når vi ser på folketallet i Bugøynes så ville det utgjort i overkant av 200 arbeidsplasser i kommunens sentrumsområde.

Det er ikke til å stikke under en stol at noen og enhver i stille stunder kanskje spekulerer litt på om det ville gått litt raskere å få ryddet opp i fortidens synder om disse syndene hadde ligget i litt mer sentrale strøk.

Men la oss nå ikke henge oss så mye opp i fortidens synder. Det er faktisk mange i bygda som også lurer på hvem som har ansvaret for å rydde opp vrakrestene etter sjarken som rak på land i begynnelsen av desember 2021. Eller venter man kanskje på et lite uvær slik at det kan spres utover i havna, graves ned i sjøbunnen og blande seg med fortida? Havnevesenet i Kirkenes har vel også ansvaret for havna i Bugøynes, så det er kanskje de som må gi startsignalet som skal til for å fjerne plastforurensninga?

Firmaer som kan ta seg av selve jobben finnes ganske sikkert i bygda.  

Tekst & foto: VEI