Fiskerimelding uke 23

10.06.2024

I uka som gikk starta sjølaksefisket for noen av de som driver med notfiske etter laks i området rundt bygda. Mye østavind har gjort sitt til at fangstene har variert blant fiskerne. Selv om østavind skal være god laksevind innover Bugøyfjorden kan det noen ganger bli i meste laget. Ellers er det fiske etter rognkjeks, noen garnfangster, linefangster og røkting av krabbeteiner det dreide seg om i uka som gikk. Været la en demper på antall fiskedager.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 23.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangsten er levert til Norway King Crab AS og Norway Shrimp AS.

Bugøyfisk 129kg fisk med garn, Jonas 62 kg laks med not, Severine 219 kg krabbe med teiner, Norma 546 kg fisk med lina, Sommerlys 38kg krabbe med teiner, Milleniumskråka 19 kg krabbe med teiner, Bugøy 178 kg fisk med juksa, Sunniva 482 kg rogn + 5,5 kg krabbe + 8,5 kg kveite med garn + 47 kg krabbe med teiner. Bugøyjenta 49 kg krabbe med teiner, Klar-Selin 12 kg laks med not, Luskin 176 kg rogn + 40 kg krabbe med garn.

Av mangel på bilde fra årets laksefiske viser vi i dag et bilde fra 1978. Det viser Ruth Ingilæ en dag på fileten. Foto: Bjørnar Nilsen/ Vilfred Ingilæ.

VEI