Fossekallen er 40 år

24.11.2022

Vi gratulerer sangkoret Fossekallen fra Neiden med 40 år. Og hva passer da bedre enn å vise en liten bildekavalkade fra en konsert i Bugøynes så langt tilbake som i 1987. Da disse bildene ble tatt hadde koret eksistert i 5 år og det var Kåre Våga som var dirigent. Den samme Kåre Våga var undertegnedes sløydlærer da jeg tok videreutdanning på framhaldskolen i Bjørnevatn et par tiår tidligere. Han var nok i høyeste grad ikke bare en god dirigent, men også en brukbar sløydlærer da jeg i godt voksen alder har bygd meg både en sjå, badstu og en liten hytte.

Samfunnshuset hvor denne konserten ble holdt var fullsatt, og publikum satte stor pris på besøket, så vidt nettredaktøren kan huske. Den gangen sang også koret Havella, som var et kor i Bugøynes.

Min bror Levi var med i koret Fossekallen. Han døde i 1989 og var vel den siste som ble begravet fra det læstadianske forsamlingshuset i bygda. Under denne sermonien sang Fossekallen. Jeg husker godt at jeg måtte ha en godkjenning fra den læstadianske menigheten slik at koret kunne ha et lite, elektrisk orgel (keyboard) med seg inn i Bedehuset som de kunne benytte seg av. Dette var helt i orden. Jeg tror kanskje det er den eneste gangen at et kor, med et musikkinstrument, har sunget i Bedehuset i Bugøynes.


Tekst & foto: VEI