Fiskerimelding uke 7

21.02.2022

Fortsatt var det fangst av krabbe som gjaldt i uka som gikk for båter registrert i Sør-Varanger kommune. Dette bildet viser en annen virkelighet fra en helt annen tid. Til ettertanke. 

Dagens bilde i forbindelse med fiskerimeldinga er tatt under kobbeinvasjonen i 1970-årene. Den viser en virkelighet som de fleste av dagens fiskere ikke har opplevd. Dette er småfisk som tørkes og senere blir solgt som hundefor, det var en tid hvor alt måtte tas vare på om man skulle få endene til å møtes. Det er som kjent annerledes i dag med krabbepriser på rundt 500 kr pr kilo.

Forøvrig kunne vi i uka som gikk lese i Sør-Varanger Avis at Lyder Fisk stoppa kjøp av krabbe inntil videre fordi prisen til fisker var blitt så høy at det var vanskelig å opprettholde vidersalget av krabbe. Så akkurat nå er det visstnok kjøpestopp hos Lyder Fisk. Dette gjelder krabbe. Når det gjelder annen fisk leveres det bra med linefanget fisk til bruket. I løpet av januar/ februar har mottaket tatt imot rundt 160 tonn fisk og krabbe. 

Norway King Crab tar fortsatt imot krabbe og betaler den samme høye prisen. En pris som er det dobbelte av det det var i fjor på samme tid.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 7.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab og Lyder Fisk.

Luskin 111 kg +3 kg krabbe, Bugøy 380 kg krabbe, Agnius 343 kg krabbe, Hagbaren 354kg krabbe, Skogerøy 358 kg krabbe, Ingvild 461 kg krabbe, Bugøyjenta 571 kg krabbe, Eskil 178 kg krabbe, Solbris 814 kg kg krabbe, Andrea 780 kg krabbe.

Totalfangst levert de siste 14 dagene til mottak i Bugøynes.

Norway Cing Krab : 4,4 tonn krabbe

Lyder Fisk: 58 tonn fisk + krabbe

Tekst & foto: VEI