Fiskerimelding uke 51-52

31.12.2021

Så var det ikke slutt med fiskerimeldingene for i år likevel. Her kommer den siste.  

Så var det ikke slutt med fiskerimeldingene for i år likevel. Nå kommer den siste. I uke 51 og 52 har Agnius, med skipper og eier Raimondas Petraitis, levert kongekrabber i to omganger. Til sammen ble det 208kg. En god inntekt i disse juletider.

Raimondas er en av fiskerne som fisker fra bygda og har slått seg ned på Tyttebærsletta hvor han leier en leilighet. Så han er for fastboende å regne. Han har også en sønn som bor sammen med ham og går på skole i bygda. Altså to personer som sørger for en positiv befolkningstilvekst i bygda.

Han starta å fiske fra Bugøynes i april måned og drev med juksafiske helt fram til høsten kom, da han gikk over til å prøve seg med line. Det er prøvefiske, sa han tidligere i høst da vi snakka med ham etter første sjøvær med line. Han hadde aldri drevet med linefiske før. Til da hadde han tatt opp 20 000kg fisk på juksa.

Og nå har han altså avslutte sesongen med teinefiske etter krabbe.

To andre båter hjemmehørende i kommunen har også levert fangst:

Skogerøy 410kg + 11kg krabbe, Andrea 533kg kveite + 16kg krabbe.

Og så tar vi med, før året ebber ut, at på denne siste dagen i 2021 har båten DENNIS, registrert i Lebesby under eier LYDER FISK A/S, også levert en rimelig god dagsfangst i Bugøynes. 2100kg kongekrabbe.

Godt nytt år og takk for det gamle!