Fiskerimelding uke 5

07.02.2022

Enkelte steder betales det nå 500 kr kiloen til fisker.

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 5.

Fangsten etter kongekrabbe med teiner går sin gang i fjorden utenfor Bugøynes. Og fortsatt er prisen høy, enkelte steder betales det nå 500 kr kiloen. Fiskerne er meget fornøyd, men nå begynner enkelte oppkjøpere å stille spørsmål om ikke toppen er nådd.

I dagens Ságat er det forøvrig et stort oppslag om kongekrabbefiske. Svein Vegar Lyder, som driver mottak i Bugøynes, er viet stor plass. Han legger som vanlig ikke fingrene imellom, eller bare mumler noe gjennom et munnbind, men snakker rett fra levra. Så om du ikke abonnerer på Ságat så løp og kjøp dagens eksemplar. Der er mye god lesning. Dette var nettavisas gratisreklame for i dag.

Noen spør kanskje om det er nødvendig med denne fiskerimeldinga i nettavisa? Til det er det bare å si at selvfølgelig er det nødvendig. Alle fiskevær med respekt for seg selv burde legge ut en fiskerimelding med jevne mellomrom. Det har som sagt noe med bygdas sjølrespekt ågjøre.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway Cing Krab og Lyder Fisk.

Jonas 252 kg krabbe, Bugøy 495 kg krabbe, Agnius 334 kg krabbe, Sunniva 731kg krabbe, Luskin 295 kg krabbe, Esben Anders 129 kg krabbe, Bugøyjenta 333 kg krabbe, Eskil 167 kg krabbe, Ruth 32 kg krabbe, Hagbaren 189 kg krabbe, Skogerøy 297 kg krabbe.

Tekst & foto: VEI