Fiskerimelding uke 37

18.09.2023

Fortsatt krabbe som leveres til brukene i Bugøynes av yrkesfiskerne som er registrert i vår kommune. Men et par dager med fint vær sendte også pensjonister og fritidsfiskere ut på sjøen i uka som gikk. En dag var det riktig så mange båter ute ved fiskefeltet Kahelakurula hvor man prøvde juksa. Torsk var det ikke så mye av denne dagen, men stor, fin sei fant veien ombord i båtene. Undertegnede var også ute en tur og observerte blant annet Knut Skimlid, Arnfred Aakerøy, Ivar Kaski, Gudmund Seipæjærvi, Leif Ingilæ, Henrik Seipæjærvi og Odd Arne Nielsen.

Bildet i dag derimot viser fangsten til en av pensjonist som hadde satt ut kveitevad (kveitelina). Som det går fram av bildet ble det fangst. Bildet forteller ingen ting om hvor lina var satt ...

Undertegnede benytta anledningen til å sikre seg noen delikate kveiteskiver og et halvt kveitehode i bytte mot en liten atlanterhavslaks tatt i nota tidligere i sommer.

Pensjonisten hadde også satt ut flyndregarn, og det ble fangst garna også.

Foto: Privat

Fangster levert i Bugøynes av båter registrert i Sør-Varanger i uke 37.

Tallene som følger her er offentlige landingsopplysninger henta fra Norges Råfiskelags fangstregister. Med forbehold om mulige feil. Fangstene er levert til Norway King Crab og Lyder Fisk.

Feieskjær 175kg krabbe med teiner, Ringsol 231 kg krabbe med teiner, Severine 73kg krabbe med teiner, Bugøy 115 kg krabbe med teiner,

VEI